Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Bayram öncesi Türkiye'nin büyük bir bölümü az bulutlu ve açık olurken, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Samsun ve Ordu ile gece saatlerinden sonra Aydın, İzmir ve Muğla çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden sonra Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

Yağışların; Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşlarımızın yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölge geneli parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri kısa süreli ve hafif sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile öğle saatlerine kadar Samsun ve Ordu çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklenşyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Iğdır, Van, Şırnak ve Hakkari) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra bölgenin doğusu parçalı bulutlu geçecek.

BİGA'DAKİ ETKİLİ YAĞIŞ

Çanakkale'nin Biga ilçesindeki etkili yağışlardan özellikle Kocagür ve Tokatkırı köylerindeki biber, çeltik ve mısır tarlalarının büyük zarar gördüğü belirlendi.

Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, sel sularının en fazla Kocagür köyündeki çeltik ve mısır ekili arazilerde hasara yol açtığını söyledi.

Tokatkırı köyünde ise su fazlalığı nedeniyle biberde hastalıklar yaşandığını anlatan Elmacı, ''Selden üreticilerimiz olumsuz etkilendi'' dedi.

Elmacı, hasar tespit komisyonunun Ramazan Bayramı sonrası bölgeye gidip, çalışma yapacağını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri