Havada provokasyon kokusu var

Anadolu Episkoposluğu ve Havarisel Vekilli Luigi Padovese, bugün evinde bıçaklı saldırıya uğradı ve öldürüldü.

Padovese ilçeye bağlı Karaağaç beldesi sahil yolu Sultanköy Mahallesi'ndeki yazlık evinin bahçesinde bir kişi tarafından bıçaklandı. Padovese, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

ZANLI YAKALANDI

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Anadolu Kiliseleri Episkoposu Luigi Padovese'yi bıçaklayarak öldüren zanlının suç aletiyle yakalandığını bildirdi.

Lekesiz, , konunun kendisine intikal etmesinin ardından yaptığı araştırmada, hastaneye kaldırılırken hayatını kaybeden Padovese'yi öldürdüğü iddia edilen zanlı Murat A'nın gözaltına alındığını söyledi.

Vali Lekesiz, zanlı Murat A'nın Padovese'nin yaklaşık 4,5 yıldır şoförlüğünü yaptığının belirlendiğini ifade etti.

Olayı kapsamlı olarak araştırdıklarını kaydeden Lekesiz, şöyle konuştu:

''Padovese'yi bölgemizde bulunduğu için yakın tanıyoruz. Ölümü hepimizi üzdü. Zanlı suç aletiyle yakalandı. İlk araştırmaya göre konunun siyasi bir tarafı yok. 4,5 yıldır Padovese'nin şoförlüğünü yapan zanlının psikolojik sorunları olduğunu ve tedavi gördüğünü öğrendik. Padovese'nin öldürülmesi kişisel bir olay gibi görünüyor. Olayı detaylı bir şekilde araştırıyoruz.''

TERÖRİST SALDIRIYI KINAMIŞTI

Padovese, Süryani Katolik Kilisesi'nde iki gün önce düzenlenen ilk ayindeki konuşmasında, İskenderun'daki 6 askerin şehit edildiği terör saldırısını kınamış, askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır dilemişti.

Anadolu Kiliseleri Episkoposu Luigi Padovese İskenderun'un, farklı dinlerin bir arada yaşadığı, farklı kültürlerin beşiği olduğunu vurgulayarak, ''Süryani kilisesinin açılması anayasa ve devletin inanç özgürlüğüne verdiği önemin göstergesidir'' diye konuşmuştu.

Anadolu Katolik Kilisesi Episkoposu Luigi Padovese'nin öldürülmesi üzerine, İtalya'nın İzmir Konsolosu Simon Carta'nın bölgeye gitmekte olduğu öğrenildi.

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, olayın çok yeni olduğunu ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyerek, Konsolos Carta'nın İskenderun'a hareket ettiğini belirtti.

ANADOLU EPİSKOPOSLUĞU NEDİR?

Anadolu Havarisel Vekilliği on yıl önce kurulmuştu. Akdeniz'den Karadeniz'e, Ankara'dan Irak sınırına kadar olan geniş bir alana sahiptir ve bu Episkoposluk haliyle dinsel açıdan çok önemli bir yere sahip toprakları içinde barındıran Episkoposluk, Bizans, Roma, Osmanlı ve Türk Kültürlerinin geliştiği mekanlardaki dini faaliyetler üzerinde etki sahibiydi. Bu bölgenin dinsel yüzü pek az bilinse de çok önemli dini şahıs ve olay burada yaşamış ve yaşanmıştır. Mesela fakirliği seven Aziz Fransua ile aynı devrede yaşamış Filozof ve Şair Mevlana'nın memleketi Konya'dır. Hz. İsa'nın yolundan gidenlere ilk olarak "Hıristiyan" adı Antakya'da verilmiştir. Tarsus'a gelirsek orası da Aziz Pavlus'un memleketidir. Kapadokya ise Hıristiyan dünyasının kimi ayrımları tarafından rahipliğin beşiği kabul edilir. Eski Suriye diye anılan Edessa (yani bugünün Urfa'sı) ve Nisibi denen Nizip de bu alanın içinde yer alır.
Tüm bu kültürel ve dini yapı göz özüne alınırsa bu saldırının Hatay'da olması ve İskenderun'da 6 askerimizin şehit olduğu saldırılar insanların aklına sayısız soru işareti getirmektedir.

sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri