Hava sıcaklığı daha da düşecek

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, bugün ve yarın hava sıcaklığında 6-8 dereceye varan düşüşler görüleceğini, yağışlı havanın ise devam edeceğini söyledi.

Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada gün boyunca Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu bölgesinin batısında ve Batı Karadeniz bölgesinde kuvvetli yağışlar beklendiğini belirtti. Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli fırtına uyarısında da bulunan Macit, "Dolayısıyla denizcilerimizin özellikle bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor." dedi.


29 Ekim Cuma günü, Marmara'nın batısı ve kıyı Ege dışında tüm yurtta aralıklarla yağışlar görüleceği bilgisini veren Macit, "Bu yağışların da Karadeniz bölgesi genelinde, İç Anadolu'nun doğusunda ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli olmasını bekliyoruz. Diğer bölgelerdeki yağışlar ise hafif olacak." diye konuştu.


Cumartesi gününden itibaren yağışların hızla doğuya kayacağını söyleyen Macit, "Cumartesi günü Doğu Anadolu bölgesi, Güneydoğu Anadolu bölgesi ve Doğu Karedeniz'de yağışlar bekliyoruz. Yurdun batı kesimlerinde ise yağışlar beklenmiyor." dedi.

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT
İzmir'de sabah saatlerine kadar 70 kilogram, Bursa'da 90 kilogram, Çanakkale'de ise 100 kg yağış olduğu bilgisini veren Macit şu bilgileri verdi: "Dolayısıyla büyük şehirlerimiz başta olmak üzere Marmara bölgesinin geneli, Ege'nin geneli, Akdeniz bölgesinin geneli ve İç Anadolu'nun batısında Ankara da dahil olmak üzere kuvvetli yağışlar görüceğiz. Cumartesi günü ise özellikle Adana çevresinde zaman zaman yağışların çok kuvvetli olmasını bekliyoruz. Karadeniz bölgesindeki vatandaşlarımızın da kuvvetli yağışa karşı dikkatli olması gerekiyor."

HAVA SICIKLIĞI 6 İLA 8 DERECE DÜŞECEK
Hava sıcaklığında bugün ve yarın 6-8 dereceye varan düşüşler görüleceği bilgisini veren Macit, "Batı Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı görebiliriz. Ancak hava sıcaklığındaki azalış, Cumartesi gününden itibaren artarak, önümüzdeki haftanın ilk günlerinde mevsim normallerine ulaşacak." şeklinde konuştu. Macit, Pazar, Pazartesi ve Salı günü yurtta önemli bir yağış beklenmediğini ifade etti.

star

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri