Hasta hakkını koruyan doktora soruşturma açıldı

Muayeneye getirilen hükümlü E.K.'yi jandarma ve infaz koruma memurlarının önünde muayene etmeyen Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Naki Bulut hakkında soruşturma açıldı.


Doktor hakkındaki soruşturmaya gerekçe olarak, cezaevi nakil aracının 19 lira 20 kuruşluk yakıt ve amortisman giderine yol açarak devleti zarara uğratması gösterildi.

Muğla E Tipi Cezaevi'ndeki hükümlü 28 yaşındaki E.K., 5 Ocak 2010 tarihinde jandarma ve infaz koruma memurlarının eşliğinde muayene için Muğla Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği'ne getirildi. Poliklinikte görevli Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Naki Bulut, hasta haklarını gerekçe göstererek kolluk kuvvetlerinin muayene sırasında odada bulunamayacağını belirtti. Jandarma ve infaz koruma memurlarının muayene odasından çıkmasını istedi. Kolluk kuvvetleri odadan çıkmayınca Dr. Naki Bulut, hükümlü E.K.'yi muayene etmedi. Hükümlü nakil aracıyla tekrar cezaevine götürüldü. E.K., bir gün sonra tekrar hastaneye getirilerek başka bir doktora muayene ettirildi. Cezaevi Savcısı Altan Ünlü, Dr. Naki Bulut'un cezaevi aracını iki kez hastaneye sevk yapmak zorunda bıraktığını belirterek inceleme başlattı. Savcı Ünlü, Cezaevi Müdürü Hafit Kaya'ya, hükümlü nakil aracının hastaneye bir seferde ne kadar akaryakıt ve amortisman gideri olduğunu hesaplattı. Yapılan hesaplama sonucunda, aracın hastaneye gidiş dönüş toplam 16 kilometre yol gittiği, kilometre yakıt bedeli olarak 60 kuruş harcama yapıldığı, buna göre 9 lira 60 kuruş yakıt harcandığı ve 9 lira 60 kuruş da amortisman gideri olduğu belirlendi. Dr. Naki Bulut'un toplam 19 lira 20 kuruş devleti zarara uğrattığı belirtildi. Cezaevi Savcısı Altan Ünlü, TCK 257/1 maddesine göre Dr. Naki Bulut hakkında 'görevi kötüye kullandığı ve devleti zarara uğrattığı' gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Hükümlü ve tutuklu hasta haklarının korunması için ortak uzlaşı sağlanması gerektiğini belirten Dr. Naki Bulut, "İnsan haklarını ve hasta haklarını ihlal eden bir devletin hekimi olacağıma, hekimlik meslek etik kurallarına aykırı davranacağıma, devletin 19,20 lira zarar etmesine neden olmak; devletimizin onuru dikkate alındığında daha küçük bir kayıptır. Bu sorunu çözemeyen ender illerden biriyiz." dedi.

ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri