Hasan Yalçın Yayla: Sendikal tarihe damgamızı vurduk

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, hak ve özgürlük mücadelesiyle geçen 26 yıllık sendikal tarihlerinde yüzlerce kazanım elde ettiklerini ifade ederek

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, hak ve özgürlük mücadelesiyle geçen 26 yıllık sendikal tarihlerinde yüzlerce kazanım elde ettiklerini ifade ederek, “Özgün sendikacılık anlayışımızla hak arama mücadelesi verdik, özgürlüklerimizi genişlettik, doğruyu söyledik, nitelikli çalışmalar yaptık ve kayda değer kazanımlara imza attık” dedi.

Hasan Yalçın Yayla, Eğitim-Bir-Sen Ordu Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, eğitim çalışanlarının taleplerini, tekliflerini toplu sözleşmeyle sınırlı bir zemine mahkûm ve mecbur gören dar sendikal tanımlamayı da sendikaları sadece çalışma hayatının muhatabı gören daraltılmış sivil toplum anlayışını da reddettiklerini belirterek, “Sadece eğitim çalışanlarının değil, eğitim alanının da sorunlarını çözmeye, çözüm arayışlarında konusuna göre öncülük etmeye, paydaş olmaya da özen gösterdik. Yarının bordrolarındaki rakamları yükseltmeyi de geçmiş dönemin kanayan yaralarını iyileştirmeyi de sendikacılığın, sivil toplumun, demokratik katılımın, çözüm odaklı paydaşlığın gereği saydık” dedi.



 

Sendikal tarihe damgamızı vurduk

Eğitim-Bir-Sen’in, yasaklar var oldukça özgürlüğün, dayatmalar sürdükçe iradenin, sınırlamalar oldukça örgütlenmenin, vesayet devam ettikçe eşitler arası toplu pazarlığın varlığından ve değerinden bahsetmenin imkânsızlığını yaşayarak öğrenen, bütün bu olumsuz tabloların yaşandığı Türkiye’yi değiştirmek için örgütlü gücüyle direnen ve didinen tarihî öznenin adı olduğunu kaydeden Yayla, “Sendika olarak, yetkili olmadan da özgür birey, sivil toplum, demokratik devlet hedefleri için söz söyledik, ses verdik, eylemler gerçekleştirdik. Toplu sözleşme masası kurulmadan da toplu görüşme dışında da eğitimciler için kazanım ürettik. 28 Şubat’ın muktedirlerine direnmeyi, 28 Şubat zihniyetini tasfiye etmeyi yeterli görmedik; 28 Şubat mağdurlarının kaybettiği hakları, boşta geçirdiği zamanları telafi etmenin de mücadelesini verdik. Görevine son verilenlerin, ekmeğinden edilenlerin, istifa ettirilenlerin haklarını tazmin, hukukunu temin etmenin mücadelesini verdik ve başardık. Başörtüsü üzerinden mağdur edilenlerin çetelesini tutmayı, haksızlığı haykıran nutuklar atmayı yeterli görmedik. ‘Başörtülüler çalışma hayatında hür, başörtüsü özgür olana kadar mücadelemiz sürecek’ dedik; başörtüsüne özgürlüğü tescilleyen 12 milyon 300 bin imzayla sendikal tarihe damga vurduk” şeklinde konuştu.



 

Sivilleşmeye öncülük ettik

Demokrasinin olmadığı yerde sendikal örgütlenmenin anlamsız, sivil iradenin olmadığı bir zeminde toplu sözleşme masasında pazarlık etmenin gereksiz olduğunu deklare ettiklerini dile getiren Yayla, “Türkiye’nin yolunun özgürleşmeye, yönünün sivilleşmeye dönmesinde öncülüğümüz ve eğitim çalışanları adına sözcülüğümüz, eşikleri aşmaya katkı sağladı” ifadelerini kullandı.

Hasan Yalçın Yayla, toplumunun değerlerine bağlı entelektüel birikimini söyleme ve eyleme dönüştürerek sınırları aşan ufkuyla yeni bir dünya kurmanın zeminini hazırlamaya gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde İsmail Çelenk yeniden başkanlığa seçildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SENDİKALAR Haberleri