Hasan Yalçın Yayla: "Meslek kanunu için adım atma vakti"

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Mardin ve Şırnak şubelerinin genişletilmiş il divan toplantısına katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Mardin ve Şırnak şubelerinin genişletilmiş il divan toplantısına katıldı. Eğitim gündemi, toplu sözleşme, sendikal çalışmalar hakkında değerlendirmelerin yapıldığı toplantılarda konuşan Hasan Yalçın Yayla, sendikal tarihlerinde temel hak ve özgürlükler konusunda aldıkları mesafeyi, özlük, sosyal ve mali alanlarda elde ettikleri kazanımları korumak, geliştirmek için yeni üyelerle daha da güçlenmeleri gerektiğini ifade ederek, “Başarmak kadar başarıyı sürdürebilir kılmak, kazanmak kadar elde edilenleri korumak da önemlidir. Bizler, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kazanımların adresi Eğitim-Bir-Sen çatısı altında hak, emek ve özgürlük mücadelemize güçlü bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

 


Sendikalı ile sendikasız olmak arasındaki farkı anlatma döneminden artık sendikalı olmanın avantajını yaşatma dönemine geçtiklerini vurgulayan Yayla, “İşçi sendikacılığında olan sendikalı ile sendikasızın toplu sözleşmeden yararlanma biçiminin memur sendikacılığında olmaması, sendikalı ile sendikasızın arasına fark konulmaması emeğimizin hak ettiği değeri bulmasını engelledi. 6. Dönem Toplu Sözleşme’de önemli bir eşiği daha aştık. Sendikalı ile sendikasız arasında yıllık 1600 TL fark oluşmasını sağladık. Bu fark, katsayıya bağladığımız için ikinci yılda 2000 TL’yi geçecektir. Diğer haksızlıkları gidermek, mevcut sorunlara çözüm bulmak için ise mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.



 

Üç yıllık vaadin gereği yerine getirilmelidir

Üç yıl önce sözü verilen Öğretmenlik Meslek Kanunu konusuna da değinen Yayla, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğretmenin kariyer basamaklarını tanımlayan, aday öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen şeklinde her basamağı bir öncekinden farklı hak, yetki, sorumlulukla donatan, ilave özlük hakları getiren, istihdam ve iş güvencesi içeren; eğitim kurumu yöneticiliğinin kariyer meslek olduğu, eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı içinde kadro unvanı şeklinde tasarlandığı, müktesep haklar içeren bir kanuna ihtiyaç vardır. Kanun, beklentileri karşılayacak şekilde bir an önce çıkarılmalıdır.”



 

Okul bazlı bütçe ile personel açığı sorununa köklü çözüm bulunmalıdır

Okulların personel ihtiyacının ivedilikle karşılanması gerektiğini söyleyen Yayla, “Kovid-19 salgını tedbirleri gereği hijyenin öneminin daha da artması nedeniyle kurumlarda personel ihtiyacı daha fazla hissedilmektedir. Bugünlerde öne alınması, çözüme kavuşturulması gereken sorunlardan biri de personel açığıdır. Okul bazlı bütçe ile soruna köklü çözüm getirilmelidir” şeklinde konuştu.


 


Eğitim-Bir-Sen Mardin 1 No’lu Şube Başkanı Eyyüp Değer, 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Öztürk ve Şırnak Şube Başkanı Abdullah Çatı da birer konuşma yaparak, bir ‘erdemliler hareketi’ olarak, haksızlıkları giderme, sorunlara çözüm bulma mücadelelerine ilk günkü azim ve kararlılıkla devam edeceklerini söylediler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SENDİKALAR Haberleri