Harç eyleminde biber gazlı engel

Öğrenci harçlarını protesto eden grup, TBMM'ye gitmek istedi. Polisin önerdiği güzergahı istemeyen göstericiler direndi. Kurulan barikatın önünde olaylar çıktı.

ÖĞRENCİ harçlarını protesto eden bir gruba, polis barikatını aşmak istemeleri üzerine cop ve biber gazı ile müdahale edildi. Kendilerini “Gençlik Federasyonu” üyesi olarak adlandıran bir grup, öğrenci harçlarını protesto etmek için Sakarya Caddesi'nde toplandı.
İstanbul'dan yürüyüş
Burada taleplerini içeren sloganlar atan grup adına yapılan açıklamada, eğitimin bir hak olduğu belirtildi.
Federasyon tarafından 13 gün önce İstanbul'dan başlatılan yürüyüşün tamamlandığı bildirilen açıklamada, harçların kaldırılması için toplanan imzaların TBMM'ye götürüleceği bildirildi.
Barikata takıldılar
Açıklamanın ardından polis yetkilileri, grubu belirledikleri güzergahtan TBMM'nin yakınına kadar götürebileceklerini ifade etti. Gruptakiler, Yüksel Caddesi'ne yürüdü. Buradan Atatürk Bulvarı'na çıkmak isteyen grubun yürüyüşü, polis barikatı tarafından engellendi.
Gaza karşı pet şişe
Barikatı aşmak isteyen gruba polis tarafından cop ve biber gazıyla müdahale edildi. Müdahale sırasında çevredeki bazı iş yerlerinin kapandığı, bazı vatandaşların, polislerin ve gruptakilerin biber gazından olumsuz etkilendikleri gözlendi. Bazı protestocuların da polise taş ve ellerindeki pet şişeleri attıkları gözlendi.
Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri