Hani Norm Fazlası Olmayacaktı?

MEB ve Eğitim Bir Sen ya yanıldı ya yanılttı, karar sizin! Hatırlarsanız 4+4+4′lük eğitim tartışmaları sırasında, “iş yapmanın” sarhoşluğuyla zevk naraları atanlar dışarıdan getirilen tüm eleştirilere kulaklarını tıkamış, hatta saldırırcasına sert yanıtla

Bu eleştirilerden önemli bir tanesi de sınıf öğretmenlerinin “norm fazlası” durumuna düşeceğiydi.

Bu iddia günlerce sitemizde olduğu gibi diğer eğitim sitelerinde de yazıldı, anlatıldı, olası sonuçlar ifade edildi.

Konuyla ilgili olan herkesin ifade ettiği gibi norm fazlası öğretmenlerden şartları uygun olanların zorunlu tayin istemeleri sağlanacak ya da normu eritmek amacıyla öğretmenler “sürgün” edilecek deniyordu. Herşey tahmin edildiği gibi oldu.

HERKES BOZGUNCU İLAN EDİLDİ
Milli Eğitim Bakanlığı bu uyarılara hiç kulak asmadığı gibi, bu konuda eleştiri getiren herkesi 4+4+4′lük sistemi yıpratmaya çalışan “bozguncular” olarak ifade etti. Bakanlık bu uyarıyı yapanları yayımlarında “öğretmenler arasında tedirginlik yaratmak isteyen yalancı ve dedikocu kişiler” olarak ifade etmekten geri durmadı.

MEB hem kulaklarını tıkayıp, hem fikrini belirten herkesi bozguncu olarak suçlarken “sınıf öğretmenleri arasında kimse norm fazlası olmayacak, normlar kendi okullarında eritilecek” demekteydi. Okulların teknik imkanlarının belli olmasına rağmen her okulda açılıverilecek! 4-5 sınıfla sorun kalmayacaktır demekteydi.

MEB HERKESİ KANDIRDI MI?
Bu durumun böyle olmadığı şimdi iyice su yüzüne çıktı. Özellikle norm fazlası olan öğretmenlerin tepkisi bitmek tükenmek bilmiyor.

Norm fazlası olup olmadığıni bile tam olarak bilmeyen öğretmenler, norm fazlası olmaları durumunda onları bekleyen durumlar hakkında herhangi bir fikre sahip değiller.
MEB’in sitesinde 4+4+4′lük sistemle ilgili soru-yanıt şeklinde yayımladığı broşürde kullanılan ifadeleri hatırlatıyoruz;
 

EĞİTİM BİR SEN NEDEN SUSUYOR?

Hükümete yakınlığı ile bilinen Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen de 4+4+4 eğitim görüşmelerinde hükümetten daha büyük bir iştahla 4+4+4′lük sistemi savunmaktaydı. Hükümete bu konuda getirilen tüm eleştirileri, görev bilip hükümetten önce yanıtlamaya çalışan sendika özellikle kimsenin “norm fazlası” olmayacağını ısrarla ifade etmekteydi.
Şimdi üyelerinden de çok sayıda norm fazlası sınıf öğretmeni olmasına karşın Eğitim Bir Sen‘den bu konuda eski sözlerini açıklayan herhangi bir açıklama gelmiş değil.

Eğitim Bir Sen’in sitesinde yer alan “öğretmenlerin norm fazlası olmayacağıyla” ilgili açıklamalarını aşağıda sunuyoruz.

Şimdi öğretmenler zehir olmuş tatilde endişeyle beklemekteler.


eğitimciyiz.com

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri