Halkbank'ın esnaf kredilerinde faiz indirimi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan Halkbank'ın kredi faiz oranını yılbaşında yüzde 12'ye düşürdüklerini anımsatarak “Bir hafta veya on gün içinde en fazla yüzde 10 olmak kaydıyla Halkbank'ın cari faizleri indirmesiyle tek haneli rakamları ulaşacağımı

Çağlayan Ayaş'ta esnaf ve sanatkarla bir araya geldi. Bakan Çağlayan yaptığı konuşmada 2002 yılında AKP Hükümeti öncesi esnaf ve sanatkara Halkbank vasıtasıyla toplam kullandırılan kredinin 153 milyon TL olduğunu, ancak şimdi ise bu hacmin 3.5 milyar TL'ye çıkarıldığını söyledi. Çağlayan söz konusu krediden 2002 yılında 50 bin kişinin yararlandığını, şu an ise bu sayının 800 bin kişiye ulaştığını vurguladı. Halkbank'ın faiz oranının 2002'de yüzde 49-50 dolayında bulunduğunu hatırlatan Çağlayan, yılbaşında bu oranının yüzde 12'ya düştüğünü ve yakın bir zamanda tek haneli düzeylere ineceğini kaydetti.

Çağlayan, TESKOMB'a borcu olan 120 bin esnaf ve sanatkarın bulunduğunu belirterek “Torba kanunla 6 ay içinde ana paranın ödenmesi kaydı ve şartıyla bütün faizlerini silme imkanı getirdik” dedi. Çağlayan KOSGEB aracılığıyla geçen yıl 1.5 milyar TL sıfır faizli kredi kullandırdıklarını söyleyen Çağlayan, salı veya Çarşamba günü KOSGEB kanununda yapılacak değişiklikle bütün esnafın kredi kullanma hakkına sahip olacağını kaydetti. Çağlayan Ayaşlılara seslenerek “Herkesin sıkıntılar var. Bütün bunlar krizin getirdiği etkiler” dedi.
hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri