Halı Saha ve Otoparklar Kalkacak

Okul Bahçelerinde ki Halı Saha ve Otoparklar Kalkacak

Okul bahçelerinin büfe, halı saha, otopark işleten gruplara kiralanması vatandaşların büyük tepkisini çekiyor. Tepkilere Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de katılarak, "Okul bahçeleri farklı yerlerdir, yeşillendirilmelidir

Okul bahçelerinin 'okullara gelir' gerekçesiyle halı sahacı, otoparkçı gruplara para karşılığı verilmesi öğrenciler, veliler ve bazı kamu çalışanlarıyla birlikte, sonunda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in de tepkisini çekti.

Vatandaşlar, "Ankara Altındağ'da konut alanları içinde ve yanında, okul bahçelerinde adeta boş bulunan her arsa devletten kiralanıyor ve buralara, plastik çimden oluşan halı sahalar yapılıyor. Halı sahalar işletmecilere veriliyor. Konut alanları arasında bazı kişiler gece yarılarına kadar futbol oynasın diye yapılan halı sahalardan yükselen bağırış çağırışlar insanların ev huzurunu yok ediyor. Halı sahalar ve stadyumlar konutların ortasına değil şehir dışına çayırlara yapılmalı, şehirciliğe aykırı ilkelliğe son verilmeli" diye şikayette bulundular. Vatandaşlar belediyelere yaptıkları şikayetlerin hiçbir şekilde gözönüne alınmadığını oysa halı saha uygulamalarının gürültü ile ilgili yönetmelik ve yasa maddelerini ihlal ettiğini belirttiler.

"Okul bahçelerinde yeşillik oluşturun"

Ömer Dinçer, 6 Eylül tarihinde öğretmenlere ve okul yöneticilerine hitaben yaptığı konuşmasında okul bahçelerinin çocuk ve gençlerin dimağlarında ve anılarında çok önemli yerler işgal ettiğini belirtirken, "Okul bahçeleri okula gelir sağlasın diye değil çocuklara hayat kazandırsın diye tanzim ediliyor. Okul bahçeleri çocuklarımızın oyun alanlarıdır. Okul bahçelerimizi düşünürken bir köşesine ağaç dikin, yeşillik oluşturun" demişti.

Tema Vakfı'ndan destek

Bakan Dinçer'in açıklamasına ilk destek ağaçlandırma projeleriyle bilinen Tema Vakfı'ndan geldi. Vakıf'tan yapılan açıklamada çocukların geleceklerinin şekillendiği okulların yeniden yeşil bahçelere kavuşmaları gerektiği belirtilerek, "Çocuklarımız artık dışarıda zaman geçirmiyor. Açık havada koşturamıyor, arkadaşlarıyla serbest oyunlar oynayamıyorlar. Milyonlarca çocuğun oyundan ve doğadan mahrum bir şekilde büyümesinin sonucu neşeden, yaratıcılıktan, eleştirel düşünceden, bireysellikten ve anlamdan yani insan olmayı değerli kılan pek çok şeyden yoksun bir dünyadır. Çocuklarımızın doğada daha fazla vakit geçirmesine ve oyun oynamalarına olanak sağlamalıyız" denildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri