Haksızlık çok yaraladı

Balyoz planı soruşturması kapsamında tutuklanan ve 38 gün sonra tahliye olan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, “Çok zor şartlara alışığım ama haksız yere cezaevine konulmak beni çok yaraladı.

Bana ve arkadaşlarıma yapılanlar, kolay hazmedilir şeyler değil” dedi. Dün GATA'ya yatan Doğan, tansiyonu kontrol altına alınırsa pazartesi günü bel fıtığı ameliyatı olacak.


BALYOZ Darbe Planı'nı hazırladığı iddiasıyla tutuklanmasının ardından önceki gün serbest bırakılan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Hürriyet'e, “Kendimden çok arkadaşlarıma üzülüyorum. Yapılan haksızlık beni çok yaraladı” dedi. Doğan, cezaevine girmesiyle ertelediği sağlık sorunlarını çözmek için dün Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi altına alındı.

Silivri Cezaevi'nden tahliye edilen Doğan'ı, kaldığı askeri lojmanlara gelişinde askerler çiçeklerle, alkışlarla karşıladı. Doğan, gece saat 03.00'e kadar gelen ziyaretçileriyle sohbet etti. Sabah erken saatte eşi Nilgül Doğan'la birlikte GATA'ya giden Doğan, tetkiklerden sonra hastaneye yatırıldı.

Son derece onur kırıcı

Hürriyet'in telefonla ulaştığı Doğan, kendisine ve arkadaşlarına yapılanların son derece onur kırıcı olduğunu belirtti. Doğan, “Kendimden çok arkadaşlarıma üzülüyordum. Çok zor şartlara alışığım ama haksız yere cezaevine konulmak beni çok yaraladı. Bana ve arkadaşlarına yapılanlar, kolay hazmedilir şeyler değil. Yasal haklarımı da sonuna kadar kullanacağım” dedi.

Nilgül Doğan da, “Tutukluluğunun kaldırılması için yapılan her itirazdan sonra tahliye olacağını umut ediyorduk. Nihayet sevinçli haberi aldım. İçerdeki 6 askerin de bir an önce tahliye edilmesini diliyorum” diye konuştu. Eşinin Güneydoğu'da uzun yıllar görev yaptığını belirten Nilgül Doğan, şunları söyledi: “İnanın, parkası kurşun delikleriyle doludur. Çok zor koşullarda görev yaptılar. Her türlü koşula karşı dayanıklıdır. Ama cezaevi koşulları ve uğradığına inandığımız haksızlıklar yüzünden hepimiz perişan olduk. Hele avukat tutamayan, maaşları kesilen genç subayların durumu bizi ailece daha çok üzdü.”
Daha önce kalp ameliyatı olan, bel fıtığı, tansiyon, prostat rahatsızlığı bulunan Doğan'ın vücudunda cezaevinde bulunduğu dönemde yaralar çıktı, sağ bacağında da uyuşmalar meydana geldi. Doktoru, yaraların sıkıntıdan kaynaklandığını söyledi. GATA'ya yatırılan Doğan'ın tansiyonu kontrol altına alınırsa, pazartesi günü fıtık ameliyatı olacak. Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, doktorların, sağ bacağındaki uyuşmanın, tansiyondan daha tehlikeli bir durum aldığı ve acil fıtık ameliyatı gerektiği yönünde görüş belirttiğini söyledi.

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri