Hakkımızı istedik işimizden olduk

Patrondan asgari geçim indirimi parasını istediği için 7 arkadaşıyla birlikte işten atılan okurumuz, ekliyor: Aylarca maaş da alamadım, avukat parasını nasıl ödeyeceğim?

Bazı işverenler çalışanlarına haklarını vermediği gibi, isteyenleri de kapı dışarı ediyor. Çorlu'dan ihbar hattımızı arayan bir okurumuzun da şikayeti bu yönde. Çalıştığı tekstil fabrikasında hem maaş ödemelerinde sorun olduğunu hem de asgari geçim indiriminin ödenmediğini belirten okurumuz, "Asgari geçim indirimi parasını istedik, 8 kişi işimizden olduk" diyor. Okurumuz, işyerinde yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

DAVA AÇAMADIM
"Bir tekstil firmasında çalışıyordum. Aylarca maaş alamadık. Asgari geçim indirimi parası da ödenmiyordu. Asgari geçim indirimini istediğimiz için benimle birlikte 8 kişiyi işten çıkardılar. Bu firmadan yüzlerce kişinin alacağı var. Yalnızca benim alacağım bin 600 lira. Bizi savunmak için avukatlar da en az bu kadar para istiyor. Elimiz kolumuz bağlı. Dava açamadık. Aylarca maaş alamadım, bu parayı nasıl ödeyeyim?"

İSTİFA ETMİŞ GİBİ GÖSTERDİLER
"Turizm taşımacılığı yapan bir firmada yaklaşık 3 yıldır çalışıyordum. İşten çıkardılar.Tazminat vermediler. Kendi isteğimle işten ayrılmış gibi göstermişler. Bunun üzerine dava açtım. İşsizlik parası için başvurdum. Ama onu da alamadım."
ANTALYA

MAAŞLAR EKSİK ÖDENİYOR
"Bir taşeron temizlik firmasında çalışıyoruz. 1.5 yıldır maaş ödemelerinde sıkıntı yaşanıyor. Maaşlar tam ödenmiyor. Bizim maaşımız 950 lira ama her ay yaklaşık 250 lirasını eksik veriyorlar. Yol ve yemek parasını cebimizden karşılıyoruz. Bunlar 350 lira tutuyor. Kalan 350 lirayla geçinemiyoruz. Bir belediyede görevliyiz. Şikayet eden işten çıkartılıyor. Bu durumu yaşayan yaklaşık 350 çalışan var."
takvim

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri