Hakkari’de öğrenme çadırı

2 kardeş Hakkari'de öğrenme çadırı açtı

Hakkari'de kitap sıkıntısı olduğunu öğrenen rektörün iki kızı Başkent'te kitap kampanyası düzenledi. Kızlar, topladıkları 5 bin kitapla “Öğrenme Çadırı” açtı.


HAKKARİ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli'nin Ankara Öncü Koleji 8. sınıfta okuyan İlaysu (13) ile Aslıgül Belenli(12), tatil için geldikleri Hakkari'de kitap sıkıntısının olduğunu öğrenince, Ankara'da kitap kampanyası başlattı. Düzenledikleri kampanya ile 5 bine yakın hikaye ve ilköğretim kitapları toplamayı başaran İlaysu ve Aslıgül Belenli, kitapları Hakkari'ye getirerek “Öğrenme Çadırı” açtı.

Çalışmalarımız bir başlangıç

Kıl çadırda toplanan öğrenciler, bol bol kitap okuma imkanı buldu. Rektörün kızları çadıra gelen öğrencilere pasta ve meyve suyu da ikram etti. Ayrıca kurulan çadırda okuma-yazma öğretilirken, öğrencilere Türkçe, matematik ve benzeri dersler de verileceği belitildi. Çadıra gelen öğrencilerle yakından ilgilenen Rektör Prof. Dr. Belenli, kızlarının başlattığı çalışmanın bir başlangıç olduğunu söyledi.

Arkadaşlarımız için topladık

HAKKARİ'deki yaşıtlarının zorlukla okuduğunu belirten İlaysu Belenli ise “Bu kampanyada Hakkari'de yaşayan arkadaşlarımız için kitap topladık. Buradaki arkadaşlarımız zorlukla okuyorlar. İhtiyaçları çok fazla. Biz onlara yardım etmek için kitap topluyoruz. Başka okullardan da böyle kampanyalar başlatmalarını istiyoruz. Burada bir çok çocuk eğitim görmeye çalışıyor. Onların bu zorluklarını burada daha iyi anladık” diye konuştu.

Umarım yararlı olur

HAKKARİLİ gençlerin daha iyi bir geleceğe hazırlamaları için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Rektör Belenli, “Gençlerimize Türkçe, matematik ve benzeri dersler vereceğiz. Onları hem önümüzdeki yıl eğitime, hem de ÖSS ve SBS'ye hazırlamış olacağız. Buruda Hakkarili büyüklerimiz, küçüklerimiz ve gençlerimiz hep birlikte sınavlara hazırlanacak. Hocalarımız öğretim görevlisi arkadaşlarımız dönüşümlü olarak gelen gençlerimize yardımcı olacak. Bu kampanyayı benim kızlarım başlattı. Umarım çok yararalı olur” dedi

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri