"Hakkari'de Niye Türk Bayrağıyla Dolaşamadın?"

Başbakan, izinsiz 29 Ekim yürüyüşüyle ilgili CHP'ye sert tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birinci Meclis önünde yapılan izinsiz Cumhuriyet yürüyüşü nedeniyle CHP'ye sert tepki gösterdi. "Bunların derdi Cumhuriyet değil, bunların derdi; Atatürk'ü, Türk bayrağını istismardır" diyen Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na  "Ulus’ta Türk bayrağıyla dolaşmak kolay, Hakkari’de niye Türk bayrağıyla dolaşamadın?” diye sordu.

AK Parti Meclis Grup Toplantısında konuşan Başbakan'ın gündeminde 29 Ekim kutlamalarıyla ilgili tartışmalar vardı.

Ankara'daki izinsiz yürüyüşe tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Cumhuriyet cumhurundur, halkındır herkesindir. Bunu sadece kendine ait olarak görenler derdi asla Cumhuriyet değildir. Cumhuriyet karşıtı bir kesim varmış gibi ortalığı velveye verenler, Cumhuriyetin değil, kendi menfaat düzenlerinin yıkılmasından telaşa kapılanlardır. Eski Millet Meclisine cebren ve hile ile girmek Cumhuriyete sahip çıkmak değildir" dedi.

“CHP’nin işi ya orduya havale etmektir ya da sokağa çıkmaktır” diyen Başbakan Erdoğan, Cumhuriyetin 'egemen güçlerin' değil halk olduğunu kaydetti.

"Onların Derdi Cumhuriyet Değil, İstismardır"

Başbakan Erdoğan, “Seçim sandıklarından alamadıkları yetkiyi sokakları karıştırarak almaya çalışıyorlar. Bunların derdi Cumhuriyet değil, bunların derdi; Atatürk'ü, Türk bayrağını istismardır. Bunlar dün laiklik adı altında bölücülük yapıyorlardı bugün Cumhuriyeti kullanarak bunu yapıyorlar” dedi.

“Hakkari’de Niye Türk Bayrağı Yoktu?”

CHP’nin seçim döneminde Hakkari’de yaptığı mitingi hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Hakkari'de CHP niye Türk bayrağı ile dolaşmadı, Ulus'ta dolaşmak kolay” dedi.

“89 Yıl Öncesinin Hayalini Kuruyorlar”

Başbakan, “Cumhuriyeti, demokrasiyi kullanarak ayırım yapanları ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Biz Cumhuriyetimizi 59 yıl sonrasına hazırlıyoruz, onlar 89 yıl öncesinin hayalini kuruyorlar” şeklinde konuştu.

“Yazıklar Olsun”

Bazı köşe yazarlarının, Birinci Meclis önünde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına izin verilmemesi eleştiren yazılarına da değinen Erdoğan, ''Yazıklar olsun. Bu nasıl köşe yazarlığı, bu nasıl haddini bilmezlik. Güvenlik güçlerinin, bölücü başının posterlerinin asılmaması yönelik verdikleri mücadele ortadayken, siz nasıl oluyor da 'Türk Bayrağı, Atatürk posterleri engellendi' diyebiliyorsunuz. Hipodrum'da bulunanlar, Türk Bayrağı ve Atatürk'ün posterinden başka bir şey taşımadılar'' diye konuştu.
 

“Emri Terör Baronları Verdi”

Terör örgütünün cezaevlerinde başlattığı açlık grevlerine de sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “Ölüm oruçlarının cezaevi şartlarıyla yakından uzaktan alakası yok. Talepler teröristbaşı ile ilgili taleplerdir. Cezaevi şartlarıyla ilgili değil. Eylem emrini verenler konforunu tehlikeye atmayan terör baronlarıdır” dedi.

“Cezaevinde ölmekle şantaj yapılamaz. Bunlar ölüm tüccarlığı yapıyorlar “ diyen Başbakan Erdoğan, devletin tehditlere boyun eğmeyeceğini kaydetti.

Ailelere Seslendi: "Gelin Bu Kukla Siyasetçileri Aramızdan Çıkaralım"

Ailelere de seslenen Başbakan, “Cezaevlerinde bulunan herkesin, hangi suçtan olursa olsun, canı, sağlığı, onuru devlete emanettir… Kürt kardeşlerime özellikle hatırlatıyorum; çocuklarınızla aranıza terör örgütünün girmesine lütfen izin vermeyin. Biz çağrımızda samimiyiz. Ben gönülden konuşuyorum. Çocuklarınızın dağda silahla, cezaevinde açlık greviyle ölmesine müsaade etmeyin. Sizin evlatlarınızın hayatı üzerinde saltanat edilenlere müsamaha göstermeyin. Gelin şu aramızdan terör örgütünü, onun silahlarını, bombalarını, kana cana doymaz yöneticilerini, kukla siyasetçilerini çıkartalım” diye konuştu.

“Bu Nasıl Özgürlük?”

Başbakan Erdoğan BDP'nin okulları boykot çağrısına da “Bu nasıl özgürlük? Sen Meclis'in altındaki bir parti olarak bildiri dağıtıyorsun. Devlet nasıl müdahale etmez?” sözleriyle tepki gösterdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri