Hafta sonu havalar nasıl olacak?

Yapılan son değerlendirmelere göre; kuzeydoğu kesimlerde 6 ila 8 derece azalacağı, iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, batı kesimlerinin ve zamanla ülke genelinin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeydoğu kesimlerde 6 ila 8 derece azalacağı, iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batı kesimlerde güney, iç ve doğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağışa anında yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu bölgesinde sabah saatlerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağışlar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Doğu Akdeniz'in parçalı ve çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, batısı ile zamanla bölge genelinin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Doğusu parçalı ve çok bulutlu Sivas, Yozgat ve Kayseri çevreleri akşam saatlerine kadar kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, batısı ile zamanla bölge genelinin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, Sinop çevrelerinin bu akşam saatlerine kadar sağanak yağışlı, zamanla bölnelinin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri