Hacizler Kapımıza Dayandı

Ekonomik kriz yüzünden banka hacizlerinde kelimenin tam anlamıyla patlama yaşanıyor.

Binlerce gayrimenkule el konuldu. 5 yıldızlı oteller, 51 tane fabrika, binlerce ev, araziler, tarlalar, dükkanlar, apartmanlar haraç mezat satılık...

Ekonomik kriz banka hacizlerini patlattı. İstanbul Serbest Muhasebesi Mali Müşavirler Odası'nın (İSMMMO) 'Bankanızdan Satılık Fabrika' raporuna göre ekonomik kriz nedeniyle bankalar 2 bin 744 gayrimenkule el koydu. Bankaların, geri ödenemeyen krediler yüzünden son 1 yılda el koydukları malların sayısı yüzde 100 artarak, Haziran 2008'de toplam bin 100 olan hacizli gayrimenkul sayısı Mayıs 2009'da 2 bin 477'ye ulaştı.

SON BİR YILDA

Gayrimenkullerin muhammen satış bedeli ise 420 milyon TL'den 627 milyon TL'ye çıktı. İSMMMO bankaların internet sitelerinde ilan ettikleri satılık gayrimenkullerden yola çıkarak hazırladığı 'Bankanızdan Satılık Fabrika' raporuna göre, işyeri ve fabrika hacizlerinin yanı sıra 425 adet arsa, 983 adet villa ve daire tipi konut, 77 adet bina ve 166 adet tarlaya da el konulduğu ortaya kondu. Son bir yılda el konulan fabrika sayısı 51'e yükseldi. El konulan büyüklü küçüklü işyeri sayısı 654'ü, dükkan sayısı da 261'i buldu. Hacizli gayrimenkullerde işyeri haczi en çok İstanbul, Ankara ve İzmir'de gözlenirken, hacizli fabrikalarda Kayseri ve Gaziantep başı çekti. İşyeri ve fabrika hacizlerinin yanı sıra 425 adet arsa, 983 adet villa ve daire tipi konut, 77 adet bina ve 166 adet tarlaya da el konulduğu ortaya kondu.

KREDİ MÜŞTERİSİ

Bankalardan ağzı yanan bir diğer kesim ise bireysel kredi müşterisi oldu. Oturum amaçlı satılan daireler arasında 21 bin TL'ye ev bulmak mümkün. Dairelerin metrekareleri ise 50'den başlıyor ve uygun fiyatlı evlerde 100'e kadar çıkıyor. 3 oda bir salon evlerde de 50-90 bin TL arasında fiyatlara ikamet edilebilecek uygun ev bulmak mümkün.

haber3

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri