Hababam Sınıfı öğretmenevi oldu

Rıfat Ilgaz'ın ünlü romanı 'Hababam Sınıfı'nın filme çekildiği tarihi 'Adile Sultan Kasrı' 24 Kasım'dan itibaren öğretmenevi ve kültür merkezi olarak hizmet verecek.

Türk sinemasının efsane komedi serisi, Rıfat Ilgaz'ın en önemli eserinden uyarlanan 'Hababam Sınıfı' filmlerinin çekildiği Adile Sultan Kasrı, 5 yıllık restorasyon çalışmasının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenevi ve kültür merkezi olarak kullanılmak üzere yeniden hizmete açılacak.

24 KASIM'DA GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Validebağ Öğretmenevi Müdürü Meral Veziroğlu, tarihi yapının, restorasyon çalışması nedeniyle 5 yıl kapalı tutulduğunu söyledi. Veziroğlu, onarımı biten tarihi yapının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın vereceği resepsiyonla halka tanıtılacağını belirtti.

SAĞLIK MERKEZİ OLARAK DA KULLANILDI

II. Mahmut'un kızı Adile Sultan adına 1853 yılında yaptırılan kasrın 1916 yılından bu yana eğitim amaçlı kullanıldığını söyleyen Veziroğlu, şöyle konuştu: “1916 yılında Marif Vekaletine tahsis edilen tarihi bina, o yıllarda yetim kız ve erkek çocukların okulu olmuş. Bina, 1926'da 'Validebağ Prevantoryumu' adıyla öğretmen ve öğrencilerin verem öncesi tedavileri için kullanılmış.

Stargazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri