Gümüşhane'de "Haydi Kızlar Liseye" kampanyası

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, ''Hedefimiz, ilköğretimi bitiren bütün kızlarımızın lise eğitimini sağlamaktır'' dedi.

Salihoğlu, yaptığı açıklamada, Gümüşhane'de iki yıl önce başlattıkları ''Haydi Kızlar Liseye'' projesinde geldikleri noktanın memnuniyet verici olduğunu ancak bunu yeterli görmediklerini belirtti.

Hedeflerinin, ilköğretimi bitiren tüm kızların lise eğitimi almasını sağlamak olduğunu ifade eden Salihoğlu, ''Kampanya ile ilköğretimi bitiren kız çocuklarının yüzde 66 olan liseye devam etme oranını yüzde 90'a çıkardık. 2006 yılında ilköğretim 8. sınıflarından mezun olan 1152 kız öğrenciden 770'si liseye devam ediyordu. Kampanyamızla 2007-2008 öğretim yılında mezun olan 1025 kız öğrenciden 918'inin liseye devamını sağladık'' diye konuştu.

Gümüşhane merkezi ile 5 ilçede yürütülen projede hedefledikleri yerlere ulaştıklarını vurgulayan Salihoğlu, şunları kaydetti:

''Ama bizim ana hedefimiz, ilköğretimi bitiren bütün kızlarımızın, liselere, meslek liselerine, arzu ettikleri liselere kaydolmalarını sağlamaktır. Her 10 kız çocuğundan 4'ünün ilköğretimden sonra liseye gönderilmediğini gördük. Kampanyamızla bu rakam 10 kız çocuğundan 2'ye düştü. Önümüzdeki öğretim yılında hedefimiz bunu 10 kız çocuğundan 1'e düşürmektir. Aslında 10 kız çocuğundan 10'unun da liseye gönderilmesi en büyük dileğimiz. Ancak bazı aileler çok direniyor. Ekonomik sorunları olanları biz gideriyoruz. Bakanlığımızın tanıdığı imkanlar var. Burs veriyoruz, yurtlara alıyoruz.''

Stargazete



 

DIV>

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri