Gül, polisleri uyardı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, polis adaylarını kendilerine verilen gücü yanlış kullanılmaması konusunda uyararak, “Bir yanlış sözkonusu olursa, bu yaptığınız yanlış direkt devleti ilgilendirecektir. O bakımdan çok büyük bir sorumluluk içerisindesiniz” dedi.

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nin akademik yıl açılışı törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay katıldı. Polis adaylarına önemli uyarılarda bulunan Gül şöyle konuştu: “Gücü kullanmak, güç sahibi olmak çok büyük sorumluluğu üzerinize vermektedir. Büyük bir yetkidir, ama aynı zamanda da çok büyük bir sorumluluk. Ama sizler söz konusu olduğunda, bu size verilen gücü, yetkiyi kullanabilmeniz için de en iyi şekilde donatılmanız gerekli ki bir yanlış yapmayasınız. Nihayetinde bir yanlış söz konusu olursa, bu yaptığınız yanlış direkt devleti ilgilendirecektir. O bakımdan çok büyük bir sorumluluk içerisindesiniz.”

Atalay: İşkence bitti
Atalay da polis eğitiminde yeni bir anlayışla hareket ettiklerini ifade ederek şunları söyledi: “İçişleri Bakanlığı İnsan Hakları Bakanlığı gibi çalışıyor. İşkence ve kötü muameleye sıfır tolerans bugün gerçekten sıfır noktaya ulaşmıştır. Türkiye işkencelerle suçlanan bir ülke değildir. Bu yıl şu ana kadar işkenceden dolayı hiçbir suçlama söz konusu olmamıştır. Kötü muamele tavrı içinde olanları kurumlarımızda yaşatmıyoruz, yaşatmayız.” (Radikal)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri