Gül, Babacan'a evini vermedi

Cumhurbaşkanı Gül görevinde bir yılı geride bırakmasına rağmen konut sorununu hala çözemedi. Son kararı ise Dışişleri Bakanını evsiz bıraktı.

Büyükelçi atamalarının gecikmesiyle kaynayan Dışişleri Bakanlığı kulisleri, bir türlü durulmuyor. Gün geçmiyor ki, bakanlık kulislerinden yeni bir haber kulaklara fısıldanmasın.

Bakanlık kulislerinden dışarıya yansıyan son haber, Bakan Ali Babacan'la ilgili. Sızan bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı kompleksi içinde yer alan Pembe Köşk'te başlatılan tadilat durdurulunca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ailesiyle birlikte buraya taşınması gündemden kalktı.

Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Konutu'nda kalmaya devam edeceği için bu durum Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ı zor durumda bıraktı. Bir yılı aşkın süredir Gül ailesinin Dışişleri Konutu'nu boşaltmasını bekleyen Babacan, kendisine konut aramaya başladı.

Böylece ilk kez bir cumhurbaşkanı ve ailesi, Çankaya Köşkü dışında bir binada yaşayacak. 12 Eylül dönemi Cumhurbaşkanı Kenan Evren, kendi evinde oturmayı tercih etmiş; ondan sonra gelen cumhurbaşkanları Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer, Çankaya Köşkü'nde oturmuşlardı.

ATATÜRK MÜZESİ'NE ZARAR VERECEKTİ

Edinilen bilgiye göre, Gül ailesinin oturacağı Pembe Köşk'teki tadilat, köşkün yanındaki Atatürk Müzesi'nin statik dengesini bozacağı için durduruldu. Bundan dolayı Gül'ün, Cumhurbaşkanı seçildiğinden beri oturduğu Dışişleri Konutu'nda kalması kararlaştırıldı. Gül'ün bu tutumu nedeniyle Babacan'ın ailesiyle birlikte Dışişleri Konutu'na geçmesi de gündemden kalktı.

NUROL REZİDANSTA YER BAKILDI

Babacan'ın, Çankaya'nın Yıldız semtinde oturduğu apartman dairesi, yabancı konukların ağırlanmasına uygun olmadığından, bakan için konut aranmaya başlandı. Babacan için Çankaya'da Uğur Mumcu Caddesi'nin bitiminde, Ankara manzaralı, her türlü konfor ve elektronik güvenliğe sahip, asansörlerin parmak iziyle çalıştığı Nurol Rezidans'ta konut bakıldı.

DIŞİŞLERİ ONAY VERMEDİ

Nurol Rezidans'ta Yunanistan, İrlanda, Finlandiya, Güney Kore, Norveç, Güney Afrika ve Suudi Arabistan büyükelçileri ile AB Komisyonu temsilcisinin de evi bulunuyor. Bu nedenle Dışişleri bürokrasisi, hem dış politikanın gizliliği hem de bakanın yabancı büyükelçilerle aynı yerde oturmasının doğru olmayacağını düşürerek burasını uygun bulmadı. Babacan'ın konut arama çalışmaları sürüyor.



hürriyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri