GSMA: Cepte sağlık riski yok!

Dünya GSM Birliği, cep telefonlarından kaynaklanan radyasyonun sağlık riski oluşturmadığına dair geniş bir araştırma yayınladı.

219 ülkede 800'den fazla mobil iletişim şirketinin bağlı olduğu GSMA cep telefonlarının yaydığı dalgalar için endişe edilmesine gerek olmadığını açıkladı.

219 ülkede 800'den fazla mobil iletişim şirketinin bağlı olduğu Dünya GSM Birliği'nin (GSMA), 31 Ocak 2011 tarihinde yayınladığı "Mobil Teknoloji, Sağlık ve Çevre" belgesinde, yeni nesil cep telefonu teknolojileri ve cep telefonlarının sağlığa etkisi ele alınarak pek çok araştırmadan bilgiye yer verildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) tespitlerine yer verilen belgede, son 20 yılda cep telefonlarının olası riskleri üzerine birçok çalışma yapıldığı ifade edilerek, baz istasyonları sinyallerinin sağlığa zararlı olduğuna dair tatmin edici bilimsel bir kanıt bulunmadığı belirtildi

Computerworld'ün aktardığına göre belgede ayrıca, Nisan 2010'da Alman Parlamentosu'nda bir soru önergesine Alman Radyasyondan Korunma Federal Ajansı'nın verdiği yanıt yer alıyor. Yanıtta "Alman Mobil Telekomünikasyon Araştırma Programı, şu an kullanılan limitlerle sağlanan mobil iletişimin sağlık üzerinde herhangi bir zararlı etkisi olmadığını gösterdi" deniliyor.

ntvmsnbc

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri