Görevden almalar devam ediyor

Emniyet’te başlayan görevden almalar iki kuruma daha sıçradı.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında Emniyet’te başlayan görevden almalar iki kuruma daha sıçradı. MASAK Başkan Yardımcısı ile TRT’den iki yönetici görevden alındı.

Rüşvet operasyonunun ertesi günü başlayan ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ı da görevinden eden deprem sürüyor. Dün sabaha kadar 2 günde tam 56 polis müdürü kızağa çekilmişti.

Dün 17 polis müdürü gitti

Dün sabah saatlerinde de Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 14 daire başkanı görevden alındı. 3 il emniyet müdür yardımcısının da görev yeri değiştirildi. Kritik önemdeki hemen hemen tüm daire başkanları değiştirildi. KOM Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya ve Terör Daire Başkanı Cihangir Çelik ve İstihbarat daire Başkanı Ramazan Akyürek en dikkat çeken görevden almalar oldu. Dün atama depremi emniyetle sınırlı kalmadı. Maliye Bakanlığı ve TRT’de de görevden almalar yaşandı. 

Maliye’de görevden alma

Öğle saatlerinde Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu’nun görevden alındığı öğrenildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TBMM’deki AK Parti kulisinde, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu’nun görevden alınması hakkındaki sorulara cevap verdi. Şimşek, “Her an herhangi bir personelimizi görevden alabiliriz. Binlerce personelim var. Resmi Gazete’ye bakın. Resmi Gazete’de çıkmışsa alınmıştır” dedi.

TRT’de iki yönetici gitti

Maliye Bakanlığı’ndan sonra bu kez de TRT’de görevden almalar yaşandı. TRT Haber Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu ile TRT Haber Kanal Koordinatörü Ahmet Böken yıllık izne ayrıldı. Çavuşoğlu ve Böken yıllık izinlerinin ardından görevden alınacak. Kulislerde TRT’de görevden almaların devam etmeyeceği iddiası dillendirildi.

VIP salonunda mini zirve


Başbakan Erdoğan, cuma namazından sonra Sabiha Gökçen Havalimanı’na geçti ve VIP salonunda Vali Mutlu, Emniyet Müdürü Altınok, Başbakanlık Müsteşarı Ala ile birlikte 1 saat süren bir toplantı yaptı. Mini zirvenin ardından Başbakan Erdoğan “ANA” uçağı ile Ankara’ya hareket etti.

Gazetevatan

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri