Google'ı en aktif kullanmanın 10 yolu

Bazı günler, ihtiyacımız olan dünyanın tüm bilgilerine daha kolay ulaşmamız için bunları organize eden Google, çok çalışıyor gibi görünürken diğer yandan, tüm dünyayının idaresini elinde bulundurma planları yaptığını iddia eden Howstuffworks.com isimli in

Google, internetin elektrik santrali. Yahoo, Google ile kendi arama motoru sayfalarında Google reklamlarını koymak için anlaştığında, Google'ın web üzerindeki tesirli varlığı etkili oldu. İnsanlar, Google'ın, arama motoru reklamı işini tekelleştireceği konusunda endişelenmeye başladı. Hatta, Amerikan Millet Meclisi de bağlılığı sorgulamaya başladı. Google, derecesini yükseltti, şirket rastgele bilgisayarları bir garajda bağlantısını kurmaktan milyarlarca dolarlık küresel bir şirkete dönüştü.

Google'ın sitesinde küçük bir gezinti yaparsanız verimlilik uygulamalarından anlık mesaj istemcisine kadar her şeyle karşılaşabilirisniz. Google, bu ürünlerden bazılarını kendi geliştirdi ve takdim etti. Bazı durumlarda ise, Google diğer şirketler tarafından tasarlanan bağımsız projeleri kullandı. Eğer, Google yöneticileri şirketinin hedeflerini geliştirmeye yardımcı olacak ilginç bir proje görürse, bu şirketi ele geçirmek için onlara teklif götürme şansı var.

Google, projelerinin çoğunu Beta sürümünden tamamlanmış ürünlere yükseltmede ağır davranıyor gibi görünüyor. Hatta, Google'ın 2004 yılında piyasaya sunduğu e-posta istemcisi G-mail halen beta sürümünde hizmet veriyor. Google, kullanıcılarına laboratuarlarının web sitesinde deneysel servisleri denemelerine imkan tanıyor.

Google E-mail: 2004 yılında Google internette en büyük online servisi (e-posta) olmayı istedi. Seçilmiş sayıdaki insanın G-mail isimli e-posta servisini denemesine izin verdi. Gmail, Google'ın iç e-posta servisi gibi başladı. Şirket dışındaki insanların da kullanımına sunmaya karar verdi, kademeli bir yaklaşım getirdi. Başlangıçta, Gmail hesabı alabilmenin tek yolu, birininin sizi davet etmesiydi. Gmail'in kuruluşundan yaklaşık 3 yıl sonra, daha geniş bir kitleye ulaşımı açtı. Şu anda herkes Gmail hesabı oluşturabiliyor.

Google Talk: 2005 yılında piyasaya sunulan Google Talk, kullanıcıların birbirine anlık ileti göndermesine izin veren bir uygulama. Gmail'den farklı olarak, Gtalk işlemcisi tam olarak web tabanlı değil. Kullanıcılar, öncelikle kendi bilgisayarlarına tüm niteliklere ulaşabilmek için bir uygulama indirmek zorunda.

Bu özellikler basit mesajlaşmanın ötesine geçiyor. Diğer kullanıcılara limitsiz dosya gönderebilirsiniz. Özellikle yavaş olan bir bağlantıda, birisine büyük bir dosya gönderirken ne kadar zaman beklediğinizi bir düşünün.

Gtalk aynı zamanda sesli ve görüntülü arama da yapıyor. Bilgisayardan bilgisayara Google Talk kulanıcılarıyla konuşabilirsiniz. Sizin ve arkadaşınızın mikrofona ve hoparlöre ihtiyacı olacak, Google Talk geri kalan işi kendisi yapıyor. Gerçek zamanlı ses iletimi çok yüksek bir bant genişliği gerektiriyor.

Google Talk Gadget ile web tabanlı bu istemci sayesinde bir yandan Gmail hesabınızdaki postaları kontrol ediyor, diğer yandan Gtalk'taki arkadaşlarınızla sohbet edebiliyorsunuz. Fakat bu özellik sadece Gmail'in web arayüzünde çalışıyor ve onu başka bir yere taşıyamıyorsunuz. İşte Google Talk Gadget ile artık bu özelliği ister Kişiselleştirilebilir Google Anasayfanıza, ister blog/web sayfanıza ekleyebiliyorsunuz. Web tabanlı olduğu için herhangi bir kurulum gerektirmiyor.

Google Checkout: Birçok insan interneti alışveriş yapmak için kullanıyor. Online alışverişin dezavantajlarından biri, kişisel bilgilerinizin internete geçmesidir. Farklı web sitelerinde birşeyler almak istiyorsanız, tüm bilgilerinizi birçok kez girmek zorundasınız. Google, perakendecilerin ve kullanıcılarının evrensel bir hesap sistemi avantajından yararlanmalarına izin veren bir araç geliştirdi.

Öncelikle, Google hesabı oluşturuyorsunuz. Zaten hesabınız varsa, kredi kartı bilgilerinizi giriyorsunuz ve google checkout servisi kullanan tüm sitelerden kolayca alışveriş yapabiliyorsunuz. Yani kimseye kredi kartı bilginizi vermenize gerek kalmıyor. Checkout üzerinden alışverişinizi yapıyorsunuz, kredi kartından tahsilatı google yapıyor.

Müşteriler için ücretsiz olan Google Checkout hizmetine perakendeciler ise satış hareketi başına yüzde 2 pay ödemek zorundalar. Fakat, Google AdWords kullanan perakendecilere indirim yapıyor.

Google Calendar: 2006 yılının Nisan ayında, Google Calendar ismiyle ücretsiz online takvim uygulaması piyasaya sunuldu. Google hesabınız varsa, Google Takvim oluşturabiliyorsunuz. Yoksa, ücretsiz hesap için kaydolabiliyorsunuz.

Google Takvim'i etkinlikleriniz için zaman çizelgesi oluşturabiliyor ve insanları katılmaları için davet edebiliyorsunuz. Dosyaları paylaşarak, diğer kullanıcılarla zaman çizelgenizi karşılaştırabiliyorsunuz. Eğer herkes takvimini güncelleştirirse, çelişmelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Tek bir kullanıcı çoklu takvim açabilir ve tüm programlanmış etkinliklerini tek bir pencerede görebilir. Google, karmaşayı önlemek için her takvimin etkinliğini farklı renklerde gösteriyor.
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri