Google’da popüler kelime ’ucuz tatil’

Google'da popüler kelime 'ucuz tatil'

Vatandaşlar, tatil araştırmasını daha çok internet üzerinden birçok siteyi dolaşıp, karşılaştırarak yapıyor ama krizin etkisiyle aramalarının başına "ucuz" kelimesini de ekliyor.


Tatil planı yapanlar gidilecek destinasyon, otel fiyatları, ulaşım imkanları gibi bilgileri internet üzerinden araştırıyor. Böylece hem vakitten kazanç sağlıyor hem de birçok alternatif arasında karşılaştırma yapılabiliyor. Avrupa Interaktif Reklamcılık Birliği'ne (EIAA) göre Avrupa'da tüm sektörler içerisinde en çok online satın alınan iki ürün, seyahat biletleri ve tatil.

Google Türkiye Turizm Sektörü Müdürü Ali Yılmaz, Nielsen'e yaptırdıkları araştırma sonucunda bu yıl küresel krizin etkisiyle internetten tatil aramalarında düşüş olmadığını, ancak ekonomik kriz nedeniyle aramaların başına "ucuz" kelimesinin eklendiğini söyledi.

Türkiye'de internette en çok satın alınan ürünlerin uçak bileti, paket tur, otel rezervasyonu ve otobüs bileti gibi turizmle ilgili ürünler olduğuna dikkat çeken Yılmaz, turizm ürünleri içinde de en fazla uçak biletinin online satın alındığını bildirdi.

Yılmaz, turizm sektöründeki ürünlerin yüzde 20'sinin internet üzerinden satın alındığına dikkati çekerek, "İnternet kullananların yüzde 80'i turizmle ilgili şeyleri arama motorlarında arıyor, bunların da yüzde 99'u Google'ı kullanıyor. 26,5 milyon internet kullanıcı olduğu dikkate alındığında bu ciddi bir rakam anlamına geliyor" dedi.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri