Google yöneticilerine hapis cezası

Üç Google yöneticisi, YouTube'da yayınlanan engelli bir çocuğun itilip kakılmasını gösteren videoya izin vererek gizlilik haklarını ihlal suçundan hapis cezası aldı.

Merkezi Kaliforniya'da bulunan Google'ın avukatları savunmalarında kendilerine ulaşan binlerce videoyu tek tek incelemenin imkansız olduğunu belirtti. Ancak dava savcıları, görüntüleri yayınlanan küçük çocuğun gizlilik haklarının ihlal edildiğini savundu ve YouTube'un sahibi olan Google'ın bu videoyu yayınlanır yayınlanmaz geri çekmesi gerektiğini savundu.

Milan'da gerçekleşen duruşmanın merkezinde Down Sendromu olan İtalyan bir çocuğun Turin'de bulunan bir özel okulda kötü muamele görmesini gösteren video vardı. 2006 yılında yüklendikten sonra sitede en çok izlenen video haline gelen sözkonusu görüntüler ancak iki ay sonra yayından kaldırılmıştı.

Davada suçlu bulunan 3 yönetici, Google'ın başkan yardımcısı David Carl Drummond, emekli finans şefi George de Los Reyes ve gizlilikten sorumlu müdür Peter Fleischer, altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıcın şartlı tahliye kararı ile serbest kalan yöneticiler, bir daha aynı durumun yaşanması halinde hapis cezalarını çekecekler.
sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri