Gökçek'ten birleşme açıklaması

Ankaraspor Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Gökçek, Ankaragücü ile birleşmeleri konusunda Radyospor'dan Aydın Cingöz'e önemli açıklamalarda bulundu..

Hürriyet.com.tr'nin dün tüm Türkiye'ye duyurduğu birleşme olayına açıklama getiren Gökçek'in açıklamaları şöyle;

Aydın Cingöz- Aslında uzun süredir gündemde olan bir konu, fakat bu günlerde tekrar sıcaklık kazandı diyebiliriz. Sezon sonu itibariyle Ankaraspor ile Ankaragücü'nün birleşmesi ve önümüzdeki yıl tek takım olarak mücadele etmeleri ve bu birleşme sağlanırsa İzmir'den Karşıyaka'nın Süper Lig'e çıkma ihtimali... Bu olasılık aslında futbol kulislerinde ve kamuoyunda heyecan yarattı diyebiliriz. Yeni ve sıcak bir gelişme ve bu konuda en yetkili ağızlardan birisiniz. Şu anda Ankaragücü ile Ankaraspor'un birleşmesi konusunda gelinen nokta nedir efendim?

Ahmet Gökçek- Şu anda ikili ilişkilerimiz devam ediyor. Bu hafta sonu itibariyle konunun tamamen sonuçlanmasını bekliyoruz. Biz Ankaraspor tarafı olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bizim tarafımızdan gereken her şeyi biz kendileriyle paylaştık. Şu anda Ankaragücü'nden haber bekliyoruz. Bugün veya yarın son görüşmemiz olacak. Şu an görünen nokta birleşmenin %80-90 gerçekleşeceği yönünde, inşallah bir an önce bu gelişme yaşanır çünkü iki kulüp içinde önümüzdeki sezonun planının yapılması için bu gelişmenin sonuçlandırılması gerekiyor.

Aydın Cingöz- Pazartesi öyle görünüyor ki veya Salı bir resmi açıklama yapılacak?

Ahmet Gökçek- Evet, bu hafta sonu itibariyle sezon biter bitmez, Pazartesi veya Salı bütün kamuoyu aydınlatılacak. Şunu herkes bilmeli ki kamuoyunda iki takımın birleşemeyeceği hakkında, bir takımın şirket diğerinin ise dernek olması sebebiyle söylentiler var. Bu birleşme resmi olarak zaten o şekilde olmayacak.Buradaki birleşme adı altında yatan olay Ankaragücü'nin birinci sıraya alınması, Ankara'da Ankaragücü'nün yatırım amaçlı birinci sırada olması, Ankaraspor'daki gerekli gelir olanakları diyelim, futbolcuların buraya transfer olması ve gelirlerin Ankaragücü'ne aktarılması yönünde. Bu yüzden hiçbir engel yok. Kafa karıştıran bazı sorular gündeme geliyor ancak söylediğim gibi bu iş resmiyette değil size anlattığım şekilde gerçekleşecek.

Aydın Cingöz-Peki Ankaragücü adı altında birleşeceksiniz. Önümüzdeki yıl herhangi bir aksilik olmazsa Ankaraspor olmayacak Ankaragücü olacak ve siz futbolcu kaynaklarınızı Ankaragücü'ne devreceksiniz.

Ahmet Gökçek- Tabi ki, biliyorsunuz ki Ankaragücü Ankara'da geçmişi olan en büyük kulüp ve önümüzdeki sezon 100. yılını kutlayacak . Takımın isminin Ankaragücü olması bunun en doğal yolu.

Aydın Cingöz- Peki siz bütün ekonomik kaynaklarınızı ve futbolcu kaynağınızı Ankaragücü'ne devredeceksiniz yada oraya taşıyacaksınız. Bu durumda siz Ahmet Gökçek olarak yada şu an kulübün yönetiminde olan diğer isimler oluşturulacak olan yeni kulüp yönetiminde yer alacak mısınız ? Hatta sizin başkan olacağınız yönünde bir takım iddialar var?

Ahmet Gökçek- Evet tabi ki yönetimde olacağız. Sizin söylediğiniz gibi eğer başkanlık konusu olursa, her iki tarafta benim ismim üzerinde olumlu bir yanıt verirse ben bu görevi taşımaktan şeref ve gurur duyarım. Ama belirttiğim gibi ilk önce birleşmenin gerçekleşmesi gerekiyor ve her iki tarafın bu olaya sıcak bakması gerekiyor. Bizim tarafımızdan dediğim gibi hiçbir sorun yok. Eğer Ankaragücü de bu birleşmeye olumlu bakarsa bunlar bir sonraki süreç, başkanlık konusu ve yönetim konusu bir sonraki basamak denilebilir.

Aydın Cingöz- Peki Ahmet Bey, Ankaragücü neden bu zamana kadar net yada sizin beklediğiniz bir yanıt vermedi? Burada ince hesaplar mı var? Mesela delege konusunda mı bir takım anlaşmazlıklar var? Sizin mutlaka bir takım talepleriniz olacaktır. Konuyu biraz daha açabilir misiniz, bizim daha net anlamamız açısından?

Ahmet Gökçek- Bizim aslında talebimizde yapılamayacak bir şey yok. Çünkü delege sayısının eşit olmasını istiyoruz. Yönetim sayısının eşit olmasını istiyoruz. Bunun haricinde başka bir isteğimiz yok. Bence de bu yapılması gereken bir şey. Ankaragücü Ankara için çok önemli bir takım, iki takım birleştiği zaman gerçekten Ankara'ya renk verecek ve Ankara'nın değerini arttıracak bir oluşum ortaya çıkacak. Bunun oluşumunda bence Ankaragücü yönetimi de Ankaraspor yönetimi de elinden geleni yapmalı. Bence bu sosyal bir olay ve Ankara için çok önemli ve bence kesinlikle olması gereken bir olay.

Aydın Cingöz- Peki şu ihtimalle soruyu size yönelteyim. Ankaragücü yönetimi Ankaraspor'a delege sayısını eşitlemeyelim, yarısından fazlası kalsın, fakat yönetimi yarı yarıya paylaşalım derse size ,bu durumda siz konuya sıcak bakar mısınız?

Ahmet Gökçek- Hayır bu durumda kesinlikle birleşme olmaz. Her şey eşit olmalı. Çünkü biz dediğim gibi Ankaraspor olarak Ankaragücü'ne ciddi yatırımlar yapmayı düşünüyoruz. Ankaragücü yönetiminin ve delegelerinin ne kadar söz sahibi olması gerekiyorsa benim düşüncem Ankaraspor'un da aynı eşit şartlarda olması gerek.

Aydın Cingöz- Ahmet Bey peki, bir sorum daha olacak. Böyle bir birleşme olursa ligde 17 takım olacak. Bu durumda ligde 18. takım kim olacak? Açıkçası bu konuda çok fazla bilgiye sahip değilim. Bu durumda Play-Off'ta final maçında kaybeden takım mı yükselecek Süper Lig'e ?

Ahmet Gökçek- Bu konuda inanın benimde bir bilgim yok. Bence birleşme olduğu takdirde Ankaraspor Süper Lig'de ismiyle devam etmeli. Bu takıma da Ankaralıların sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum.

Aydın Cingöz-Söylediğiniz çok yeni bir şey ve ilginç tabi. Şöyle mi olacak, sizin işaret göstereceğin kulüp mü devam etmeli ?

Ahmet Gökçek- Hayır, benim söylemek istediğim ilk planda Ankaragücü tutulmalı, güçlü bir ekip ile Ankaragücü yola çıkmalı. Çünkü bu sene 100. yılını kutlayacak ve ona göre kadro ona göre maddi imkanlar sağlanmalı. Burada Ankaraspor biraz daha ikinci plana atılacak ama Ankaraspor bence ligde mücadele etmeli diye düşünüyorum.

Aydın Cingöz- Görüşünüz bu şekilde ama ben kısaca bir toparlayayım. Siz kulüp olarak gerekli girişimleri yaptınız ve birleşme için çok büyük bir ihtimal var %80 hatta %90 oranında bir anlaşmanın var olduğunu söylüyorsunuz. Sezonun bitimiyle de birlikte resmi açıklama yapılacak. Küçük ayrıntılar kaldı anladığım kadarıyla ve siz Ankaraspor ile Ankaragücü'nün birleşmesi için delege sayısının eşit olması, yönetim sayısının eşit olması gerektiğini söylüyorsunuz. Ayrıca başkanlık için de bana bu görev verilse şerefle taşırım diyorsunuz.

Ahmet Gökçek- Evet

Aydın Cingöz- Peki, bir soru da Özer konusunda olacak. Özer hurmacı öne çıkan futbolculardan biri. Fenerbahçe'nin de ilgilendiğini biliyoruz. Özer konusunda nasıl bir tasarruf yapacaksınız? Sezon sonunda Özer'in başta Fenerbahçe olmak üzere diğer takımlara gitme ihtimaline nasıl bakıyorsunuz efendim?

Ahmet Gökçek- Şu an bize gelen hiçbir resmi teklif yok. Tabi ki gelen teklifleri değerlendirmeye alırız, ancak birleşme olduğu takdirde söylediğim gibi Ankaragücü şampiyonluğa oynayacak bir takım olacak. Bu takımın içerisinde de Özer önemli bir yerde olur diye düşünüyorum. Bu yüzden bu birleşme olduğu takdirde Özer kesinlikle Ankaragücü'nde kalacak diye düşünüyorum.

Aydın Cingöz- Yani birleşme olursa Özer'i satmayacaksınız.

Ahmet Gökçek- Evet, kesinlikle satmayacağız.

Aydın Cingöz- Bu da önemli bir bilgi, teşekkür ediyoruz sizlere bu sıcak konuda verdiğiniz bilgiler için ama herhalde önümüzdeki hafta itibariyle kesin açıklama yapılacak.

Ahmet Gökçek- Evet, dediğim gibi bugün veya yarın iki yönetim bir araya gelecek, net kararı hafta sonu verirler diye düşünüyorum. İnşallah Ankara için bu önemli karar olumlu olur. Tekrar söylüyorum Ankaragücü'nün gerçekten Ankara'ya layık bir takım olması gerekiyor. Ben gerçek Ankaragüçlülerin ve Ankarasporluların bu oluşumda bu dakikadan sonra bir pürüz çıkartmalarını istemiyorum. Çünkü gerçekten olması gereken bir şey bu, biliyoruz ki dünyada sadece şampiyonluk yaşamamış tek başkent sadece Ankara, kesinlikle güçlü bir ekip kurulmalı ve bunun içinde bu iki takımın birleşmesi gerekiyor Bu birleşme gerçekten Ankaragücü için çok önemli.

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri