Gökçeklere "dur" denildi

Ahmet Gökçek'in, Ankaragücü Kulübü Başkanı seçilmesinden sonra inceleme başlatan Futbol Federasyonu dün Kayseri'de tarihi bir karar aldı.

Ankaraspor A.Ş ile Ankaragücü arasında sportif rekabeti engelleyici ilişki olduğunu saptayan federasyon üç gün içinde Ankaraspor satılmadığı takdirde ligin 17 takımla tamamlanacağını açıkladı

Futbol Federasyonu, Ankaragücü Kulübü'nün 30 Ağustos tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nda Ahmet Gökçek başkanlığındaki yeni yönetimin Ankaraspor ile bağlantısı olduğunu saptadı. Federasyonun dün sabah Kayseri'de yaptığı toplantıda tespit edilen ilişkinin sportif rekabeti engelleyici nitelikte olduğu açıklanırken, üç gün içerisinde Ankaraspor A.Ş. hisselerinin üçüncü kişilere devredilmediği takdirde mavi-beyazlı takımın tedbir olarak maçlara alınmayacağı bildirildi.
Ankaraspor'un sportif rekabeti engellemeyecek ve kamu vicdanını tatmin edecek bir şekilde satılmaması durumunda, futbol disiplin talimatı hükümleri gereği takım küme düşürülecek ve sezon 17 takımla tamamlanacak.

Ya A.Gücü ya Ankaraspor
Federasyonun aldığı karar çerçevesinde Ankaragücü Kulübü başkanlığına seçilen Ahmet Gökçek üç gün içerisinde önemli bir tercih yapmak zorunda kalacak. Gökçek, ya Ankaragücü Yönetimi'nden ayrılacak, ya da iki kulüp arasında belirlenen ilişki nedeniyle Ankaraspor A.Ş. satılacak. Gökçek'in sarı-lacivertli kulübü bırakması halinde, Ankaraspor lige kaldığı yerden devam edecek. Ankaragücü ise en kısa sürede olağanüstü genel kurul yaparak yeni yönetimini belirleyecek.

Tarihte bir ilk
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek'in sarı-lacivertli kulübün başkanlığına seçilmesinin ardından inceleme başlatan federasyon, söz konusu süreci 6 günde tamamladı. Edinilen bilgi ve belgeler ile önceki gün Ankara'da dinlenen kulüp yöneticilerinin beyanları doğrultusunda hukuk kurulu tarafından hazırlanan rapor federasyona sunuldu.

Aydın tepkili
Ankaragücü Onursal Başkanı Cemal Aydın, “Ankaragücü'nün genel kurulunda oluşturulan organlar henüz teşekkül etmedi. Dolayısıyla doğmamış çocuğa don biçmeye çalışıyorlar. Federasyon, oluşmamış bir şeye ceza vermenin peşinde. Bir genel kurulun tutanakları henüz ellerine ulaşmadan, federasyon nasıl oluyor da bu kararı alıyor. Türkiye'de bundan başka gündem maddesi yokmuş gibi” dedi. Ankaraspor Başkanı Ruhi Kurnaz ise “Bunun siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri