Göçük Nasıl Oldu?

Mustafakemalpaşa İlçesinde Maden Ocağındaki Göçük, Bir Dinamit Patlatılmasının Akabinde Meydana Gelmiş.

Harput, dün akşam saat 19.30 sıralarında meydana gelen olaya ilk olarak firmanın kendi kurtarma ekiplerinin müdahale ettiğini, sonrasında Sivil Savunma Müdürlüğü, AKUT, Kütahya, Balıkesir Dursunbey ve Manisa Soma'dan gelen ekiplerin kurtarma çalışmalarına dahil olduğunu bildirdi.

Şu an bölgede 4 ekibin kurtarma çalışmalarını devam ettirdiğini anlatan Harput, ''Ocakta yapılan çalışma sırasında bir dinamit patlatılmasının akabinde malum göçük meydana gelmiş. Olayın meydana geldiği yer de 220 ila 250 metre derinlikte'' dedi.

Harput, göçük altında kalan 6 kişinin cesetlerinin çıkarıldığını, bu kişilerden 4'ünün teşhis çalışmasının sürdüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

''Yaklaşık 30 metre derinliğindeki bir bölümün hafriyat çalışmasının kaldırılması devam ediyor. Arkadaşlarımızın bize verdiği bilgiye göre bir hayli mesafe katedildi. Yaklaşık 7-8 metrelik bir derinlik kalmış. Ondan sonra tüm insanlara ulaşılmış olunacak. Ümitli olmak istiyoruz, bekliyoruz.''

Vali Harput, CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer'in açıklamalarıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu:

''Kendisinin yaptığı gerçeğe dayalı bir açıklama değil. Bu bir tahmin, bu bir yorum. Toprak altındaki göçük altında kalan insanların ölmüş olabileceğini düşünerek yapılan bir açıklamadır. Bize göre talihsiz bir açıklamadır. Kesin sonuç almadan bu açıklamayı yapmamak gerekirdi.''
internet haber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri