Gn. Başkandan GÜNCELYönetici Atama açıklamaları

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Sayın İsmail KONCUK ile son dönem Yönetici Atamaları ve Ankara'daki iptaller ile ilgili yaptığımız söyleşi

TurkiyeEgitim.Com olarak, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Sayın ismail KONCUK ile bugün yaptığımız görüşmede; Ankara'da son dakika yaşanan 2009 Müdür Yardımcılığı atamalarının iptalleri, bu iptallerin müdürlük atama sürecine etkileri ve kendisinin bu konuda Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil AYDOĞAN ile yaptığı görüşmelerine değindik.

-Bakanlığın en son ortaya koyduğu "Yönetici Atama" takvimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben de herkes gibi, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atamalarının bir an evvel çözülmesinden yanayım. Bizler bu sürece elimizden geldiği kadar katkı sağlamaya çalıştık. Şu anda Bakanlık tarafından bir "Yönetici atama takvimi" çıkartılmıştır. Biz sendika olarak bu süreci yakından takip ediyoruz.

-Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan 2009 Müdür Yardımcılığı Atamalarının iptalini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Burada mahkemenin vermiş olduğu bir karar söz konusu. Bu karar hakkında bir şey söylemek yanlış olabilir. Ancak, bu kararın uygulamaya konulması durumunda yüzlerce Müdür Yardımcısının mağdur olacağı da açık. Bu durumdan pek çok eğitimci olumsuz olarak etkilenecek. Biz sendika olarak, bu arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Onların haklı davalarının takipçisi olacağız. Bireysel olarak açılacak bütün davalarda kendilerine gerekli hukuki desteği vereceğiz. Şu an itibariyle "toplu bir dava açma" düşüncemiz yok.

-2009 Müdür yardımcılığı atamalarından, 2005 sınavını kazananlar etkilenecek mi?

Benim kanaatim etkilenmeyecekleri yönünde. Yani bu iptal kararı 2006 sınavını kazananları ilgilendiriyor. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ile yaptığım görüşmenin sonucu da bu doğrultuda.

-Son 3-4 gündür Ankara'da eğitim çevrelerinde en çok konuşulan konu; "2009 iptallerinin, mevcut müdürlük başvurularına nasıl bir etki yapacağı" yönünde. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?

Burada açık olan ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da kamuoyu ile paylaşılan durum; “Atanmış oldukları müdür yardımcılığı hukuken iptal kararı gereği dayanaksız kaldığından bu süreçte yürütülen müdür yardımcılığı görevinin kazanılmış hak sayılamayacağı” şeklinde ifade edilmiştir. Dolayısıyla bu süreler müdür yardımcılığında geçen süreler yerine, öğretmenlikte geçen süreler olarak değerlendirilecektir. Bu şekilde başvuru yapan müdür adaylarının puanları yeniden hesaplanarak atamalar yapılacaktır.

-Bu değerlendirmeler neden bir an evvel yapılmıyor? Eğitim çevrelerinde en fazla eleştirilen durum “neden bir an evvel düzenleme yapılıp da başvuru sonuçları açıklanmadı?” şeklinde.

Tabii ki burada eğitim yöneticisi adayı arkadaşlarımız haklı. Uzun bir süreçten beri takip ettikleri konunun bir an evvel neticelenmesini bekliyorlar.

Biz Türk Eğitim Sen olarak konuyu başından beri takip ediyoruz. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ile görüşmelerimizi yapıyoruz. Sayın Aydoğan'ın ifade ettiği; okul müdürü adaylarının başvurularının yeniden, tek tek ve titizlikle gözden geçirileceği yönünde. Yani benim anladığım, yeni aksaklıkların ortaya çıkmaması amacıyla İl Milli Eğitim bu konuda çok titiz davranıyor.

-Müdür başvurularının sonuçlandırılması ile ilgili bir tarih ifade edildi mi?

Tam olarak bir tarih verilmedi. Ancak incelemeler sonuçlanır sonuçlanmaz en kısa sürede açıklanacağı ifade edildi. Benim edindiğim izlenim; hafta ortasında, en geç hafta sonunda açıklanması.

-2009 atamalarının iptali ile ilgili mağdur olan müdür yardımcıları konuyu mahkemeye taşıyacaklar. Sizce bunun sonu nereye varır?

Ben bu arkadaşlarımızın kazanılmış haklarının mahkemece haklı bulunarak geri döneceklerini düşünüyorum. Tabii bu geri dönüş sürecinde yapılan yönetici atamaları bu karardan nasıl etkilenecek? O da ayrı bir sorun. Yeni mahkemeler, yeni iptaller gelecek mi? Onu hep beraber yaşayıp göreceğiz. Temennimiz bu sürecin en adil bir şekilde işletilmesi yönünde. Bizler sendika olarak haksızlıklar ve yanlışlıklar karşısında şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da arkadaşlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız.


Www.TurkiyeEgitim.Com

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri