Gizli servisten facebook uyarısı

İsrail gizli servisi Şin Bet, İsrail vatandaşlarını ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook konusunda uyardı.

'Facebook'ta düşman Arapların casus olarak kullanmak ya da kaçırmak için İsraillileri hedef aldığını' öne süren Şin Bet, bu yönde kanıtlar bulunduğunu iddia etti.

İsrailli Facebook kullanıcılarını telefon numaralarını vermemeleri, arkadaş listesi dışındaki kişilere cevap vermemeleri ya da internet üzerinden konuştukları yabancılarla buluşmamaları konusunda uyardı.

İsrail iç güvenlik teşkilatından yapılan açıklamada, "Terör örgütleri İsraillileri kaçırmak, öldürmek ya da casus olarak kullanmak için yüz yüze görüşmeye ikna etmek üzere bu siteleri kullanıyor" denildi.

Açıklamada ayrıca 'militanların İsrail askerleri tarafından girilen internet sitelerini ve forum sayfalarını takip ettiği ve buralardan askeri bilgiler almaya çalıştıklarını savundu.

İsrailli bir Facebook kullanıcısının geçenlerde kendisine İsrail hakkında bilgi vermesi karşılığında para teklif eden Lübnanlı bir ajanla temas kurduğunu iddia etti.

Sekiz yıl önce 16 yaşındaki bir İsrailli internette tanıştığı 25 yaşındaki Filistinli bir kadınla buluşmaya gittiğinde Filistinli militanlar tarafından öldürülmüştü

Haber10.com


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri