Girişimciye kız yok anlayışı artık tarih oldu

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, girişimciliğin öneminin anlaşılmaya başlandığını söyledi. Ergün, "Eskiden girişimciye kimse kız vermek istemezdi. Artık bu anlayış değişti" dedi


Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, eskiden girişimciye kimsenin kız vermek istemediğini belirterek, "Artık bu anlayış değişti. Girişimciliğin önemi anlaşılmaya başlandı' görüşünü bildirdi. Ergün, 2011 yılında bakanlık olarak destekleyecekleri tekno-girişimci sayısını da 300'e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
TÜRK ÖĞRENCİLERE BİLGİ VERDİ

Türk öğrencilere Türkiye'deki Ar-Ge çalışmalarına ilişkin bilgi veren Bakan Ergün, tekno-girişim sermayesi desteği, sanayi-üniversite tezleri (San-Tez) projeleri, Ar-Ge merkezleri ve teknoparklarla ilgili çalışmalarını anlattı. Girişimciliğin önemine vurgu yapan Bakan Ergün, "Eskiden girişimciye kız verilmezdi. Şehrin en iyi yerinde dükkanı olan biri bile kız istese, kimse vermek istemezdi. Devlete ait bir fabrikada veya devlet kurumunda çalışıyorsa ona kız verilirdi. Ama artık bu anlayış değişti' ifadesini kullandı.

'BİR PROJEM VAR' DİYEN GELSİN

Ergün, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı olarak gençlerin girişimci olmasını teşvik etmek amacıyla bir dizi program başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Bir projem var, ürüne dönüştürmek istiyorum diyen teknogirişimci gençleri Bakanlık olarak destekliyoruz. Bu gençlerimize 100 bin lira hibe desteği vererek, teknoparklarda yer veriyoruz. 2009 yılında başvuran 159 gencimizden 80'ini destekledik. Bu sene de başvuran 724 genç girişimcimize hibe desteği sağladık. 2011 yılında bütçeyi artırarak bu sayıyı 300'e çıkarmayı hedefliyoruz."


Stanford hatırası

Bakan Ergün, Teknogirişim Sermaye Desteği programı için 2010 yılında Amerika'daki üniversitelerde okuyan öğrencilerden 20 başvuru geldiğini ifade ederek, 2010 yılı için ABD'deki öğrencilerden daha fazla proje beklediklerini kaydetti. Ergün, bilişim sektörünü başlı başına bir sektör olarak ele almak istediklerini, buna yönelik çalışmalar kapsamında Silikon Vadisi'ni ziyaret ettiklerini bildirdi. Ergün, Stanford Üniversitesi'nde okuyan Türk öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.
yeni şafak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri