Giderayak bakın ne yaptı

Milli Eğitim eski Bakanı Nimet Çubukçu'nun giderayak bazı idareci atamaları yaptığı öğrenildi.

Habervaktim'in haberine göre, 61.Hükümetin Bakanlar Kurulu listesi belli olduktan sonra yapılan sürpriz atamalarda adı geçenler yeni görevlerine hemen başladılar. 

MEB'de çalışan birçok şef ve uzman, bir üst göreve atanmayı beklerken herhangi bir duyuruya gerek görmeden ve mevzuat şartlarını taşımadığı halde el altından bazı atamaların yapılması şaşkınlık ve üzüntüyle karşılandı.

Habervaktim'in haberine göre öğretmenlikten direk idareciliğe atananlardan birisinin Erkek Teknik Genel Müdürlüğüne, diğerinin de Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına yapıldığı yönünde. 

DİNÇER NE YAPACAK?

Görevlendirme ve atamalarda liyakate ve mevzuata uygunluğu konusunda hassas olduğu bilinen Ömer Dinçer'in daha göreve başlar başlamaz böyle bir sürprizle karşılaşmasına nasıl tepki vereceği merak ediliyor. 

Hatırlanacağı gibi eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de görevden ayrılmadan hemen önce onlarca idareci atamasına imza attığı sonradan öğrenilmişti. Bu atamalardan itiraz edilenlerin tamamına yakını mahkemeler tarafından uygun bulunmayarak iptal edilmişti. Çok azının da halen mahkemesinin devam ettiği belirtiliyor. 

Çelik'in, 4 Mayıs 2009 Pazartesi günü görevini Nimet Çubukçu'ya teslim etmeden önce Cumartesi günü Bakanlığa gelerek söz konusu kararnameleri, eski tarihli olarak imzaladığı iddia edilmişti. Çelik ayrıca, adeta “yangından mal kaçırır” gibi işlem yaptığı yönünde eleştirilere de hedef olmuştu. 

Yeni hükümet döneminde kendisine bazı görevler yakıştırılmasına rağmen şimdilik bir görev takdir edilmeyen Nimet Çubukçu'nun adı bu defa da giderayak yapılan atamalar yüzünden tartışılacağa benziyor.

Habervaktim.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri