Genelkurmay Eski Başkanı Büyükanıt’tan Cumhurbaşkanı Gül’e Sürpriz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın emekliye ayrılmadan önce, kendisini ziyaret ettiğinde “Bir sürprizim var” dediğini belirterek...

babasının çalıştığı dönemdeki fotoğrafları, sicili ve takdirnamelerinden oluşan bir dosya verdiğini söyledi.

ANKARA (ANKA) – Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın emekliye ayrılmadan önce kendisini ziyaret ettiğinde “Bir sürprizim var” dediğini belirterek, babasının çalıştığı dönemdeki fotoğrafları, sicili ve takdirnamelerinden oluşan bir dosyayı kendisine verdiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Gazeteci Güneri Civaoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Kanal D 'de yayınlanan Şeffaf Oda programına konuk oldu. Gül çiftinin ilk kez bir televizyon kanalına çıkarken program boyunca Cumhurbaşkanı Gül'ün sevdiği parçalar olan “Gesi bağları", "Burası Muş'tur" ve "Anlamazdın Anlamazdın" ile Hayrunnisa Gül'ün sevdiği “Kalp Kalbe Karşı Derler" ve "Cemalim Cemalim" parçaları çalındı.
Ailesiyle en fazla zaman geçirdiği dönemlerin siyasete görmeden önceki dönemler olduğunu anlatan Gül, 1991 yılında Türkiye'ye çok kısa bir süre için geldiğini ve siyasete girdiğini söyledi. “Eğer milletvekili seçileceğimi bilseydim herhalde o zaman aday olmazdım” diyen Gül, siyasetten önceki işinden çok memnun olduğunu söyledi.
Gül, Civaoğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini siyaset için ikna ettiğini sorması üzerine de sadece Erdoğan'ın değil diğer arkadaşlarının da siyasete girmesinde etkili olduğunu söyledi. Gül, Erdoğan'ı öğrencilik yıllarından Milli Türk Talabe Birliği döneminden beri tanıdığını söyledi.

-YAŞAR PAŞA'DAN SÜRPRİZ-

Programda babasıyla ilgili de konuşan Gül, Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın emekliye ayrılmadan önce kendisini ziyaret ettiğinde “Bir sürprizim var” dediğini belirterek, babasının çalıştığı dönemdeki fotoğrafları, sicili ve takdirnamelerinden oluşan bir dosya verdiğini söyledi. Babasının fotoğraflarını ve evraklarını gösteren Gül, babasının Yaşar Kemal'le de tanışık olduğunu söyledi. İstanbul'da bir etkinlik sırasında Kemal'in gelerek “Hamdi Usta'ya selam söyle” dediğini belirten Gül, Yaşar Kemal'in yanı sıra Türkiye İşçi Partisi'nin eski Genel Başkanı Mehmet Ali Aybar'ın da babasıyla Kayseri'de askerlik yapmasından dolayı tanıştıklarını belirtti.

-“KRALİÇE AFİYETLE YEDİ”-

Programda Hayrünnisa Gül de yabancı konuklar geldiği zaman konukların zevkleriyle ilgili araştırma yaptığını söyleyerek bir anısını da şöyle anlattı:
“Kraliçe geldiğinde aile yakınımız ziyaret etmiş gibi oldu. Akraba gelmiş gibiydi. Protokol kuralları aşılıyor. Neyi sever, sevmezler araştırıyoruz. Charles yoğurt sevmezmiş. Mantı vardı. Protokol ekibi 'Aman yoğurt koymayın' dedi. Ben de servis yapılmamasını istedim. Masada kendisine verilmediğini görünce, 'Neden' diye sordu. Anlattım. 'Siz onları boşverin, onlar ne bilir' dedi ve afiyetle yedi.”
Civaoğlu'nun, Gül çiftine “Dans eder misiniz?" sorusunu da Cumhurbaşkanı Gül, “Hayat zaten bir dans” diyerek yanıt verirken aynı soruya Hayrünnisa Gül de “aynı şeyler” diye yanıtladı. Civaoğlu'nun “Bazen slow bazen vals, bazen...” sözlerine üzerine de Cumhurbaşkanı Gül devreye girerek “Vallahi hepimiz bir dans içindeyiz, hayat öyle hızlı ki” dedi.
Programın en ilgi çekici yerlerinden biri de Civaoğlu'nun Hayrünnisa Gül'e “Eşinizle George Clooney arasındaki benzerliğine ne diyeceksiniz?” sorusu oldu. Hayrünnisa Gül bu soruya; “George Clooney üzülecek ama eşim daha yakışıklı. Benzetenler var mı bilemiyorum ama benim eşim bana özel” diye yanıt verdi. (ANKA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri