Genel liseler çöktü

2010 LYS verilerine göre genel liseler MF, TM ve TS puan türlerinde birçok okulun gerisinde kalarak ilk 10 okul türü arasına giremedi

Seçilen öğrencilerin girdiği fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu lisesi gibi okullar başarılı okullar arasında yer alırken genel liselerin durumu dikkat çekti. İmam Hatip liseleri ise meslek liseleri içinde en başarılıları oldu.
MEB'in genel liseleri Anadolu lisesine dönüştürme çalışmaları devam ederken, bu değişimle nasıl bir sonuç alınacağı da merak ediliyor.


FEN'İ UNUTMUŞLAR
ÖSYM'nin öğrenim durumuna göre verilerine bakıldığında da MF puan türünde üniversite mezunu ve öğrencilerinin düşük puanlar aldıkları TS puan türünde ise en yüksek puan ortalamasını yakaladıkları görüldü. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 'Demek ki öğrenciler üniversiteden mezun olduktan sonra liselerde öğrendikleri bilgileri unutuyorlar. Bu bilgiler kullanılmadığı için unutuluyor. Ama üniversiteliler sosyal puanlarda en yüksek puan ortalaması yakalayan grup yaş ilerledikçe sosyal alanlardaki gelişim daha iyi oluyor' dedi.
Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri