Genel Başkan MEB'e Sordu: Sosyal Mesafe İçin Sınıfları Nasıl İkiye Böleceksiniz?

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, okullara dönüş kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı sınıflarda sosyal mesafe kuralına uygun oturma düzeni uygulaması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, okullara dönüş kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı sınıflarda sosyal mesafe kuralına uygun oturma düzeni uygulaması hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Öğrencilerin teması azaltmak için sınıfların ikiye bölünmesi düşüncesinin güzel olduğunu ancak ülke şartlarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini bildiren Genel Başkan, “Halen ülke genelinde önemli sayıda okulumuz tekli eğitimden yoksun durumda. Dolayısıyla ikili eğitim yapan okullarımız nasıl ikiye bölünecek?” diye sordu. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın teması an az indirmek için yeni sıralar için ihale çıktığını  bildiren Geylan, “Aslında bu hususta ivedilikle yapılması gereken; yeni sıralardan ziyade, yeni DERSLİK üretmektir.” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Sınıflarda sosyal mesafe kuralına uygun bir oturma düzeni konusunda birçok formül üzerinde çalışan Milli Eğitim Bakanlığı, oluşabilecek ihtiyacı da göz önüne alarak bugünden yeni sıralar için ihaleye çıkmış. Öğrenciler arası teması azaltmak için düşünülen formüllerden biri de sınıfların ikiye bölünmesi imiş. Böylece bir derslikte uzun süre geçiren öğrenci sayısının en aza indirilmesi üzerinde duruluyor.

Düşünce güzel.

Ama ülkemizin gerçekleri göz önüne alındığında bu planlamalar ne ölçüde hayata geçirilebilecek?

Halen ülke genelinde önemli sayıda okulumuz tekli eğitimden yoksun durumda. Dolayısıyla ikili eğitim yapan okullarımız nasıl ikiye bölünecek?

Ayrıca ikili eğitim yapıldığı halde kalabalık mevcutlara sahip olan sınıflarda sosyal mesafe kuralına uygun bir oturma düzeni nasıl oluşturulacak?

Aslında bu hususta ivedilikle yapılması gereken; yeni sıralardan ziyade, yeni DERSLİK üretmektir. MEB yeni okul binaları inşa edilmesi için Hükümet nezdinde girişimlerde bulunmalıdır.

Öte yandan mevcut derslik kapasitesinin verimli kullanılması için de tedbirler geliştirilmelidir. Çünkü biliyoruz ki, kimi okul türlerinde derslik sıkıntısı yaşanırken, kimi okul türlerinde ise bazı derslik kapasitelerimiz atıl durumda bulunmaktadır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri