Gençlerin ortak duygusu: korku

Nüfusunun yarıdan çoğunun genç olduğu bir ülkedeki en yakıcı sorun nedir? İşsizlik elbette. Ancak bu Ülke Ortadoğu'da ise buna bir de korkuyu eklemek gerekiyor.

Lübnan yazı dizimizin son bölümünde konuklarımız gençler... Nüfusunun yarıdan fazlasının 25 yaş altında olduğu ülkede gençlerin sorunları buradakilerle benzer. İşsizlik en önemli sorun.

Ama bir de tüm hayatlarına işlemiş bir duygu var; korku... İsraille uzun yıllardır yaşanan gerilim nedeniyle Lübnanlı gençlerde “ya İsrail ajanı derlerse” korkusu yer etmiş.

YA İSRAİL AJANI DERLERSE...
Lübnanlı makine mühendisi Hüseyin, internet üzerinde hiçbir İsrailli arkadaşı olmadığını söylüyor. Arkadaşı olmamasının sebebinin İsrail düşmanlığı mı olduğunu soruyorum. Hayır diye cevaplıyor, biri görür de ya ajan olduğumu söylerse. Ardından ajan olmadığını teyit etmek istercesine hızla ekliyor, tabi İsrail’e de kesinlikle karşıyım

Ortadoğu’daki rejimlerin ve siyasi karışıklıkların insanlara bıraktığı en büyük izlerden biri korku… Gencinden yaşlısına konuştuğunuz hemen hemen herkeste korkuyu hissedebiliyorsunuz.

ntvmsnbc

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri