Genç ve Kuzu kavgasında ikinci raund

Burhan Kuzu Kamer Genç kavgasında 2. RAUND... Kamer Genç:CÜBBELİ'Yİ ATASAYDI.. BURHAN: ASKERDEN KORKUYORSUN

'Askerden korktuğunuz söyleniyor'

TBMM Anayasa Komisyonu'nda teklifin görüşmeleri sırasında Burhan Kuzu ile Kamer Genç arasında tartışma yaşandı.

Asker bile herkesin görüşünü aldı
TBMM Anayasa Komisyonunda, Anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri sürüyor.Komisyon görüşmelerine katılan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, 1982 Anayasasının hazırlığında tüm kesimlerin temsilcilerinin görev aldığını belirterek, "Askeri rejim bile Anayasa yaparken toplumun her kesiminin görüşünü aldı" dedi.

Gül Cübbeli'yi atasaydı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Anayasa Mahkemesine yaptığı atamaya işaret eden Genç'in, "Çankaya, Anayasa Mahkemesine hülleli atama yaptı. Bana göre,oraya Cübbeli Ahmet Hoca'yı atasaydı daha iyi olurdu" demesine Komisyon Başkanı Burhan Kuzu, "Oraya atanan kişi 9 yıl hakimlik, 7-8 yıl da raportörlük yapmış. O nedenle bu ifaden hoş olmadı" diyerek itiraz etti.

Kuzu'ya, "Çankaya'daki arkadaşın görmek istediği kadro böyle... "karşılığını veren Genç, nasıl bir yönetimin istendiği konusunda herkesin dürüst olmasını istedi. Bu sırada AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna'nın, "Varsa, Anayasa konusundaki görüşlerinizi söyleyin" demesine ise Genç, "Bunlar önemli değilmi?" diye sordu.

Kuzu: Askerden korkuyorsun
Kuzu, tartışma sürerken Genç'e bir soru sormak istediğini belirterek,"82 Anayasasının hazırlanışında bulundunuz. Bir şeyi merak ediyorum, sizin birinci oylamada ret, ikinci oylamada ise 'askerden korktuğu' için çekimser oy kullandığınız söyleniyor" dedi. Genç'in "Bunu çıkar istifa edeyim" demesine Kuzu, "Askerden korktuğunu çıkaramam ama kullandığınız oyu çıkarabilirim"karşılığını verdi. Genç ise Kuzu'ya, "ben askerden korkmam" dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise Genç'in Anayasanın birinci oylamasında ret oyu verdiğini hatırlatarak, "Bu çok önemli bir tavır, sizi kutluyorum" diye konuştu.CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü de tartışmaya katılarak Genç'e,"Dilekçe verip bu görevi kabul etmenizi bir türlü anlayamıyorum" derken,Kuzu'ya ise "Bu profesörlerin bir özelliği var; 12 Eylül oldu hepsi Fransa'ya gitti" dedi. Kuzu'nun, "Benim yaşım tutmuyordu. Ben o sırada Fransa'da Sorbonne Üniversitesinde doktora yapıyordum" demesi, Komisyonda gülüşmelere yol açtı.Daha sonra yeniden söz alan Genç, Danıştay'da görev yaptığını ve bellibir deneyime sahip olduğunu, Danışma Meclisi kurulurken katkıda bulunmayıamaçladığını belirterek, "Eğer ben orada görev yaptığım için suçlanıyorsam ozaman o yönetim altında görev yapan tüm kamu görevlileri de suçludur. Benbaşvurum kabul edilinceye kadar sakladım. Ne zaman ismim açıklandı, 'Bu Maocu,Kürt, Komünist nereden çıktı?' dediler" diye konuştu.

"Bu anayasanın dili dünyada bir numara"
MHP Giresun Milletvekili Murat özkan da teklifle ilgili görüşlerini ifadeederken, "12 Eylül Anayasasının zararlarını artıran bir hap olacak. Yürütme,yargının üzerinde bir güç olacak ve bu durum tehlikeli sonuç doğuracak" görüşünüsavundu.CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek ise AK Parti'yi düzenlemeyikendi acil ihtiyaçlarını karşılamak için çıkardığını belirterek, teklifin yargıbağımsızlığı ve tarafsızlığını ortadan kaldıracağını ifade etti. Özyürek,"(Nasıl olsa yargıyı kontrol ediyoruz) diyebilirsiniz ama yarın yargıbağımsızlığı ve tarafsızlığına ihtiyaç duyabilirsiniz" dedi.Komisyon görüşmeleri sırasında "Anayasanın dili" de tartışma konusuoldu. CHP'li milletvekilleri "seyahat özgürlüğü" başlıklı maddede yapılacakdeğişikliğin özgürlüğü genişletmeyeceğini, aksine daha da daraltacağını savundu.CHP'li Mengü'nün "Komisyona dil uzmanı çağıralım" demesine Kuzu, "BuAnayasanın dili dünyada bir numara...Düzeldiği kadar artık" karşılığını verdi.

http://www.ensonhaber.com/genc-ve-kuzu-kavgasinda-ikinci-raund.html

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri