Genç kızlar meslek sahibi oluyorlar

Muş merkeze bağlı Kırköy beldesinde genç kızlara yönelik hazırlanan proje kapsamında bilgisayar ve seracılık kursları verilmeye başlandı.

Kırköy Belediyesi'nin hazırladığı ve Merkezi Finans İhale Birimi tarafından kabul edilen Kadınların Tarıma Katılımı (KAKTA) Projesi kapsamında genç kızlar eğitiliyor.

80 genç kızın hem eğitim göreceği hem de ücret alacağı projenin maliyetinin 330 bin euro olduğu belirtildi. Proje kapsamında açılan bilgisayar kursunda eğitim gören Bahar Mendeş, bölgede bu tür faaliyetlerin fazla yaygın olmadığını söyledi. Beldeyi kalkındırmak adına güzel bir proje olduğunu ifade eden Mendeş, önce bilgisayar eğitimi,
ardından seracılık eğitimi alacaklarını kaydetti. 
Bilgisayar kullanmayı çok istediğini ifade eden Ayfer Mendeş ise, bölgedeki kızların bundan mahrum olduğunu dile getirerek, "İlk defa bilgisayar kullanıyorum. Bilgisayarın bulunduğu ortamlara gittiğimde çok çekiniyordum, ama artık bu eksikliğimi gidereceğim. Buranın, hem benim hem de arkadaşlarım için iyi bir gelir kaynağı olacağına inanıyorum. Ben ilk başta bilgisayar kullanmayı öğrenmek istiyorum. Dünya ayaklarımızın altında ve biz her zaman bundan mahrum kaldık" dedi. 


Proje kapsamında genç kızlara bilgisayar, seracılık ve çeşitli eğitimler vereceklerini belirten Kırköy Belediye Başkanı Rahmetullah Yaktı, "Kadın istihdamının desteklenmesi hibe programı çerçevesinde, Kadınların Tarıma Katılımı Projesi hazırladık. Merkezi Finans İhale Birimi'ne başvurduk ve bir yıllık süreçten sonra projemiz kabul edildi. Proje kapsamında hem seracılık eğitimi hem de genç kızlarımıza bilgisayar eğitimi vermeye başladık. Aile planlaması, sağlık ve çeşitli alanlarda genç kızlarımızı bilgilendirip geleceğe hazırlamayı düşündük. Bir yıllık proje süresi içerisinde genç kızlarımıza 5 aylık eğitim vereceğiz. Hem seracılık, hem bilgisayar eğitimi hem de diğer konularda kızlarımızı eğiteceğiz. Kırköy beldemiz için özenle seçilmiş ve faydalı olabileceğini düşündüğümüz bir projedir" diye konuştu. 


Doğu Anadolu Bölgesi'nde sadece kendi projelerinin kabul ediğini hatırlatan Başkan Yaktı, "Doğu Anadolu'da sadece bizim projemizin kabul edilmesi bizi sevindirdi. Daha önce birçok proje yaptım. Bugüne kadar başvurduğum bütün projeler kabul edildi. İnşallah bu proje kapsamında genç kızlarımızı daha iyi bir şekilde geleceğe hazırlayacağız. Projenin maliyeti 330 bin eurodur ve 80 genç kızımıza eğitim vereceğiz. Onlara İş-Kur Müdürlüğü tarafından ücret verilecek. Hem eğitim görecekler hem de ücret alacaklar.
Yani genç kızlarımızın çalışması karşılıksız kalmayacaktır" şeklinde konuştu

internet haber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri