GENÇ GİRİŞİMCİLER ANKARA’DA BULUŞTU

GENÇ GİRİŞİMCİLER ANKARA'DA BULUŞTU

TED Kolejince düzenlenen "Genç İnovatif Girişimcilik Projesi Fuarı"nın açılışı, 29 Nisan 2011 Cuma günü TED Koleji İncek Kampüsünde gerçekleşti.

 Üçüncüsü yapılan ve ABD Büyükelçiliğince desteklenen projeyle; Türk gençliğinin yaratıcılığının desteklenmesi ve sürdürülebilir bir ekonominin oluşması için yenilikçi tabanlı girişimcilikle ilgilenen gençler yetiştirilmesi hedeflendi. Böylece ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında anahtar rol oynayacak inovasyon konusunda, toplumda farkındalık yaratma amaçlandı. Fuara 12 ilden 36 okul, 180 öğrenci ve 108 öğretmen katıldı. Projede 9. ve 10. sınıflardan beşer kişilik grupların oluşturduğu gönüllü öğrenciler yer aldı. Düzenlenen fuarda öğrenciler, hazırladıkları projeleri heyecanla sergilediler. "Genç Girişimcilik ve İnovasyon Projesi" ile inovatif ürünlerini ve iş planlarını tanıtma olanağı bulan öğrenci girişimciler aynı zamanda Amerika’ya yapılacak olan bir çalışma ziyareti için de yarışacaklar. Bu ziyaret kapsamında girişimcilik ve Amerika’daki eğitim sistemi hakkında da bilgi sahibi olacaklar.

 Fuar açılışına ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, Millî Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, "Bir Fikrin mi Var?" televizyon programının yapımcısı Fuat Sami ve Deulcom International’ın kurucusu Baybars Altuntaş katıldılar.

 Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar ve Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan standların açılışını gerçekleştirdiler.

 ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ve Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan standları tek tek gezerek proje sahibi girişimci öğrencilerle sohbet etti ve onları kutladı.

ankara.meb.gov.tr

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri