Gelen turist bira içip kebap yiyor Tarkan ile eğleniyor

1998 yılından beri 'Türkiye Profili, Türkiye Kadın Profili ve Türkiye Erkek Profili' çalışmalarını yapan Efes Pilsen bu tek Türkiye'ye gelen turistlerin profilini çıkardı.

Araştırmaya göre turistlerin önemli bölümü tatilini 4 veya 5 yıldızlı otelde geçiriyor, en çok bira içiyor ve Tarkan'ı dinleyerek eğleniyor.

TÜRKİYE'yi deniz, güneş ve doğal güzelliği için seçen turistlerin önemli bölümü tatilini 4 veya 5 yıldızlı otelde geçirmeyi tercih ederken, Tarkan'ı dinleyerek eğleniyor. Anadolu Grubu bünyesindeki bira üreticisi Efes Pilsen'in yaptığı 'Turist Profili' araştırması, Türkiye'ye gelen turistlerin profilini, Türkiye'yi tercih etme nedenlerini, kendi ülkelerinde ve Türkiye'deki bira tüketim alışkanlıklarını ortaya koyuyor.

Karikatürize edildi

1998 yılından beri 'Türkiye Profili, Türkiye Kadın Profili ve Türkiye Erkek Profili' çalışmalarını yapan Efes Pilsen'in bu çalışması, karikatürist Erdil Yaşaroğlu'nun çizgileriyle daha da keyifli hale getirilerek kitaplaştırıldı.

Neden geliyorlar?

Turistlerin 'Türkiye' denilince aklına ilk gelen şeyin yüzde 12 ile güneş ve güneşlenmek olduğu ortaya çıktı. Efes Pilsen'in Turist Profili çalışması, turistlerin yüzde 44.5'inin Türkiye'ye ilk defa, yüzde 21.7'si ise dört ya da daha fazla kez geldiğini ortaya koyuyor. Turistlerin Türkiye'ye gelme nedenleri arasında doğal güzellikler yüzde 58.7 ile ilk sırayı alırken, ucuzluk yüzde 24.9 ile ikinci sırada.

Bira ve Alanya

Türkiye'ye gelen turistler tatillerini yüzde 75.3'ü 4 veya 5 yıldızlı otellerde geçirmeyi tercih ediyor. Türkiye'deki tatillerinde 4 veya 5 yıldızı seçenlerin oranı ise yüzde 69.1. Türkiye'de konaklama yeri tercihinde yüzde 19.3'le Alanya ilk sırada geliyor. Turistlerin yüzde 64'ü en çok bira tüketirken, yüzde 46.6'sı kebabı çok severek yediğini belirtiyor. Türkiye'de tatilini geçiren turistlerin yüzde 11.8'i ise Tarkan'ı dinliyor.

Karşılığını alıyorum

Araştırma sonuçlarına göre, turistlerin yüzde 79.1'i parasının karşılığını aldığını düşünürken, yüzde 19.2'si parasının karşılığını alamadığını belirtiyor. Turistlerin yüzde 47.7'si alışverişte tekstil ürünleri alırken, yüzde 42.4'ü tektsilin yanısıra hediyelik eşya da alıyor. Ancak turistlerin yüzde 60.7'si alışveriş sırasında kendilerinden talep edilen fiyatın ürünün gerçek değeri olmadığını düşünüyor.

2 sosyal proje

Efes Pilsen Pazarlama Direktörü Dilek Başarır, TNS Piar tarafından yapılan araştırmaya değişik ülkelerden gelen 2 bin 324 turistin katıldığını söyledi. Başarır, Efes Pilsen'in turizm alanında iki önemli sosyal sorumluluk projesi yürüttüğünü belirterek, şunları söyledi: "Efes Pilsen Turizm Eğitimleri Projesi kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile birlikte bugüne kadar 1500 civarında öğrenci Boğaziçi Üniversitesi sertifikası aldı. İkinci projemiz ise Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR). Efes Pilsen her iki projesinin gelişiminde Turist Profili araştırmasının sonuçlarından faydalandı."

Turistlerin Türkiye'de tükettikleri alkol türü (Yüzde)

Bira 64.0

Şarap35.4

Viski9.3

Votka15.4

Konyak3.7

Cin4.8

Rakı17.8

Likör/kokteyl10.3

Diğer5.8

Turistin Türkiye'ye kaçıncı gelişi (Yüzde)

İlk gelişim44.5

İkinci gelişim22.7

Üçüncü gelişim11.1

Dört ve üzeri21.7

Neden Türkiye'yi tercih ediyorlar (Yüzde)

Doğal güzellikleri58.7

Ekonomik/Ucuz olması24.9

Tarihi/kültürel zenginliği21.4

Arkadaş tavsiyesi16.9

Merak ettiği bir ülke9.6

Acentenin tavsiyesi5.6

Akraba ziyareti1.6

Düğün0.3

Burayı seviyorum0.3

Hoş ülke0.2

Arkadaşları ziyaret0.2

Ailemin yazlığı burada0.2

Çocuklar için güzel oteller 0.2

Hoş insanlar0.2

Gece hayatı0.1

Gemi yolculuğu0.1

Havası güzel0.1

Dinlenmek için 0.1

Oteller güzel0.1

Güzel ve iyi hizmet0.1

Diğer0.3

Özel bir nedeni yok6.7

Belirtmeyenler2.8
hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri