GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ!

GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ!

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer DİNÇER’ in talimatları ile Ülke genelindeki tüm geçici görevle çalışan ilçe milli eğitim müdürlerinin görevlendirmeleri iptal edilmişti.

Yapılan iptallerde iki farklı geçici görevlendirme bulunmakta idi. Bunlardan bir kısmı asaleten ilçe milli eğitim müdürleri olup kadrolarının bulunduğu ilçe dışında başka bir ilçede görevlendirmelerdi. Bu arkadaşlarımız, kadrolarının bulunduğu yere giderek, görevlerinin başına döndüler.

Geçici görevlendirmelerin bir kısmı ise boş bulunan kadroya yapılan görevlendirmelerdi. Münhal olan ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrolarına, kadrolu şube müdürlerinin vekâlet etmesi gerekirken, asaleten atanma şartlarını taşımayan okul ve kurum yöneticilerinin görevlendirmeleri yapılmıştı. Sayın Bakanımız Ömer DİNÇER bu görevlendirmeleri de iptal etmiş ve kadrolarına dönmelerini sağlanmıştı. Ancak bazı Valilikler, Milli Eğitim Bakanımızın iptal ettiği bu görevlendirmeleri hiçe sayarak aynı kişileri tekrar Valilik oluru ile ilçe milli eğitim müdürlüklerine, tekrar görevlendirdiler. Daha önce sitemizden bunun belgesini yayınlamıştık. Tokat -Zile, Reşadiye, Turhal ilçeleri de aynı durumdadır. Benzer örnek uygulamalar;  Balıkesir –Bigadiç, Sivas -Şarkışla, Ordu-Ulubey, Artvin-Şavşat’da da mevcuttur.

Başbakanlığın 2010/2 nolu genelgesinin 1. Maddesi

1 - Kamu görevlilerinin memuriyet mahalli dışına yapılacak geçici görevlendirmeleri ile ilgili olarak daha önce yayımlanmış olan Başbakanlık Genelgesinde yer alan hususlara titizlikle uyulmaya devam edilecek, geçici görevlendirmelerin sürekli görevlendirme halini almamasını teminen gerekli tedbirler alınacaktır.

Hükmüne rağmen aynı kişilerin tekrar görevlendirilmesinin, gerekçesi anlaşılamamıştır.

Bu tür uygulamalar kurum kültürünü yok etmekte, kurum çalışanlarını birbirine karşı güvensizliğe itmektedir. Yine devlet geleneğimizde uygulanan teamüllere ve etik ilkelere de aykırı bir durum ortaya çıkaran bu geçici görevlendirmeleri, eğitim çalışanları kabullenememekte, bu makamların saygınlığına gölge düşürmektedir.

Milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğin 43.maddesi aynen şöyledir.

İl ve İlçe Millî Eğitim Şube Müdürlerinin Görevleri

Madde 43- İl ve İlçe Millî Eğitim Şube Müdürlerinin görevleri şunlardır.

a) Millî eğitim müdürünün yapacağı iş bölümüne göre kendilerine verilen şubenin veya şubelerin görevlerini müdür ve müdür yardımcısına karşı sorumlu olarak yürütmek,

b) Millî eğitim müdürünün görevlendirmesi halinde daire adına toplantılara katılmak, meslekî toplantılara başkanlık etmek,

c) İlçe millî eğitim müdürünün verdiği yetki içinde yazışmaları ve belgeleri müdür adına imzalamak,

d) İlçe millî eğitim müdürünün herhangi bir sebeple geçici olarak görevden ayrılması ha­linde ilçe millî eğitim müdürlüğüne vekâlet etmek,

e) Amirleri tarafından verilen diğer görevleri yapmak,

Yine devlet geleneğimizde bir kurumun müdürünün herhangi bir nedenle görevinden uzaklaşması, izine ayrılması halinde, müdüre en yakın makamdaki kişinin vekâlet etmesi genel teamüldür.

İlçe milli eğitim müdürlükleri genel idare hizmetler sınıfında olup okul müdür ve müdür yardımcıları eğitim-öğretim hizmetleri sınıfındadır. Hizmet sınıfları farklı, makamca ilçe milli eğitim müdürüne en yakın makam olmayan okul ve kurumlardan görevlendirme yapılması kabul edilemez.

Açıkladığımız bu gerekçelerle kadrosu münhal olan ilçe milli eğitim müdürlüklerine, valiliklerce okul ve kurumlardan geçici görevlendirme değil, kadrolu şube müdürlerinden vekâleten görevlendirme tüm eğitim çalışanlarının ortak beklentisidir. Bu konuda Bakanlığımıza ilettiğimiz talep yazımız aşağıdadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

UEYDER YÖNETİM KURULU  

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri