Gece kulübü Reina'ya Ergenekon baskını

Reina'nın işletmecisi Ali Ünal, Geldikaya'nın iki aydır sıkça Reina'nın güvenlik müdürünün yanına gelen biri olduğunu söyledi.

Ali Ünal, "Ergin Geldikaya bizde görevli değildi. Bu bizim güvenlik şirketinin başka bir bölümünde çalışıyor. Bizim güvenlik şirketi müdürünün yanına iki aydır gelip gidiyor; ama mesaisi başlamış birisi değil." dedi.



Ergenekon soruşturmasının tutuklu sanığı Oktay Yıldırım da yakalandığı dönemde Reina'da güvenlik sorumlusu olarak çalışıyordu. Oktay Yıldırım'dan sonra Ferman Güvenlik isimli bir firma ile çalıştıklarını, daha sonra bu şirketin Marmara Grup diye bir güvenlik şirketi olduğunu belirten Ali Ünal, "Geldikaya da bunların ekibinde olan biri. Bende ne kayıtlı, ne görevli. Benimle alakası yok o arkadaşın. Ama çok sık buralara gelip gittiği için de polis arkadaşlar şu anda Reina'da. Burada 40-50 polis şu anda kapıda duruyorlar." diye konuştu. Ali Ünal, SAT komandoluğundan emekli olunca Geldikaya'nın yaz döneminde ihtiyaç olacağı için Marmara Grup tarafından Reina'ya getirilmesinin planlandığını söyledi. 'Daha önce Oktay Yıldırım, şimdi Ergin Geldikaya. Ergenekoncular hep sizi buluyor.' sorusuna Ali Ünal, "Valla yani, olacak şey değil?" cevabını verdi.

ERGENEKONCULAR REİNA'YI MESKEN TUTMUŞ

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Astsubay Oktay Yıldırım'ın güvenlik müdürlüğünü yaptığı Reina'yı ele geçirmeyi planladığı, soruşturmanın ilk iddianamesinin eklerinde yer almıştı. Behiç Gürcihan'ın notlarında yer alan bilgiye göre emekli Astsubay Oktay Yıldırım'ın "Reina bize ticarî olarak değil, mekan olarak lazım." dediği ortaya çıkmıştı.

zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri