Gazinin rampa zaferi

Yer Denizli. Tekerlekli sandalyeye mahkum Kıbrıs gazisi Kadir Garip, her ay maaşını çekmek için Ziraat Bankası'na gidiyor ancak şubeye giremiyordu. Çünkü önünde merdiven engeli vardı. Bir engelli rampası yapılması için mücadeleye başladı.

Tıpki Ahmet Haşim'in "Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden" dizelerinde olduğu gibi mücadelesini sürdürdü. Sonuç mu? Küçük ama çok büyük bir zafer...
Denizli'nin Çivril İlçesi'nde oturan, tekerlekli sandalyeye mahkum gazi 31 yaşındaki Kadir Garip, kapı girişindeki engelli rampasını kaldıran maaşını çektiği bankaya ilişkin verdiği mücadeleyi kazandı.

Kadir Garip'in kaymakamlık ve Genelkurmay Başkanlığı'na şikayet ettiği banka yetkilileri, en kısa sürede girişe tekrar rampa yerleştirecekleri sözünü verdi.
KKTC'de vatani görevini yaparken, 2001 yılında, 3 metre yükseklikteki nöbet kulesinden düşerek bel ve ayağını kıran Kadir Garip, tekerlekli sandalyeye mahkum olarak yaşamını sürdürmek zorunda kaldı. Denizli'nin Çivril İlçesi'ne bağlı Tuğlu Köyü'nde oturan Kadir Garip, 2 ay önce gazi maaşını çektiği bankanın uygulamasıyla zorda kaldı. Ziraat Bankası Çivril Şubesi, kapı girişinde bulunan engelli rampasının kaldırılmasına karar verdi. Engellilerin kullandığı rampa bir gün içinde kaldırılıp yerine, merdiven konuldu.

Bankaya maaşını çekmeye geldiğinde rampa yerine merdivenle karşılaşan Kadir Garip olaya tepki gösterdi. Banka görevlilerinin içeri girişte kendisine yardımcı olmaya çalışmalarına rağmen tepki göstermeyi sürdüren Kadir Garip, yardım almadan ve rahatça banka şubesine girmeye hakkı olduğunu savundu. Kadir Garip, banka müdürü Saray Eminoğlu'ndan kaldırılan engelli rampasının yeniden yerine konulmasını istedi. Ancak olumsuz yanıt alan gazi, bunun üzerine, konuyu Çivril Kaymakamlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'na iletti.

Çivril Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ile Denizli'de bulunan 11'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nın yetkilileri banka ile konuşup sorunun giderilmesi istedi. Ziraat Bankası Çivril Şubesi Müdürü Saray Eminoğlu bunun üzerine en kısa sürede girişe tekrar rampa yerleştirecekleri sözünü verdi. Görevlilerin gazi Kadir Garip'e bankaya her gelişinde yardımcı olduğunu anlatan Eminoğlu, “Yine de en kısa sürede rampa yapılacak” dedi.

Bu sorunla sadece kendisinin değil, tüm engellilerin karşılaştığını anlatan gazi Kadir Garip ise “Tüm engelliler aynı sorunu her yerde yaşıyor. Kamu kurumları dahil, bankalar ve diğer şirketler engellilerin de hakları olduğunu bilerek bunun için gerekli düzenlemeleri yapmalı” diye konuştu.

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri