'Gavur' polemiği!

Süryani Kültür Derneği Başkanı Aktaş, Bakan Faruk Çelik'in bir televizyon programında 'Niye gavurun dini Hıristiynalığı öğreniyoruz da Aleviliği öğrenemeyeceğiz' dediğini öne sürdü. Bakan Çelik ise 'Ben öyle bir söz söylemedim' diyerek yanıt verdi

Süryani Kültür Derneği Başkanı Yuhanna Aktaş, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in, din derslerinde Aleviliğin öğretilmesi konusunu anlatırken “Niye gavurun dini Hıristiyanlığı öğreniyoruz da, Aleviliği öğrenmeyeceğiz” ifade ederek, Bakan Çelik'in özür dilemesini istedi.

Mardin'in Midyat İlçesi'nde Süryani Kültür Derneği Başkanı Yuhanna Aktaş, DHA'ya yaptığı açıklamada, Bakan Çelik'in, Alevilerin haklı taleplerini bastırmak için, Hıristiyanları aşağıladığını ileri sürdü. “Niye gavurun dini Hıristiyanlığı öğreniyoruz da, Aleviliği öğrenmeyeceğiz” dediğini iddia eden Aktaş, sözlerin kendilerini ve kadim bir din olan Hıristiyanlığı rencide ettiğini söyledi. Aktaş, “Hepimiz bu açıklama ile Bakan Faruk Çelik'in bilinçaltında Müslüman olmayanlara karşı nelerin yattığını gördük. Bu zihniyeti kınıyoruz. Sayın Çelik bilmelidir ki Hıristiyanlık kadim bir dindir. Ayrıca Sayın Çelik'ten, bize 'gavur' diyeceğine MEB müfredatında Hıristiyanlıkla ilgili yanlış ve aşağılayıcı bilgileri kaldırmasını arzu ederdik. Bakandan, bu talihsiz açıklamalarından dolayı ülkemizdeki Hıristiyanlardan özür dilemesini istiyoruz” dedi.

Radikal'e açıklama yapan Devlet Bakanı Faruk Çelik, CNN Türk'te yayınlanan Ahmet Hakan'ın 'Tarafsız Bölge' programında, “Niye gavurun dini Hıristiyanlığı öğreniyoruz da, Aleviliği öğrenmeyeceğiz” şeklinde bir söz kullanmadığını söyledi.

Aktaş ısrarlı
Yuhanna Aktaş ise, Bakan Çelik'in 'Tarafsız Bölge' programında bu sözü söylediğini görüşünde ısrarcı oldu. Radikal'e konuşan Aktaş, “Alevilerin zorunlu din dersiyle ilgili konuşmalar yapılıyordu. Programın son 10 dakikasında Bakan 'Niye gavurun dini Hıristiyanlığı öğreniyoruz da, Aleviliği öğreneceğiz mi öğretmeyeceğiz mi' şeklinde bir söz söyledi”. Yuhanna Aktaş, programın kaydının bulunması halinde kendisinin doğrulacağını belirtti. (Radikal)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri