GAP'ta Barış İçin Sanayi Projesi!

TOBB Türkiye Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanı Umut Oran, GAP'ta Barış İçin Sanayi Projesi'nin bölge için çok önemi bulunduğunu, tekstilde önemli bir kent olan Adıyaman'da tekstil sektöründe mümessillik temsilciliğinin kurulması gerektiğini

Oran, GAP'ta Barış İçin Sanayi Projesi kapsamındaki gezisi için geldiği Adıyaman'da Vali Ramazan Sodan'ı ziyaret etti.


Oran, Galeta Sourcing Ltd Şirketi sahibi Sınan Ilgaz ile birlikte daha sonra da Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Zafer Ersoy ve ATEKS Başkanı İsmet Açıkgöz'ü ziyaret etti.


Oran, ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda, projenin başta Adıyaman olmak üzere bölge için çok önemli olduğuna işaret etti. Adıyaman'da özellikle işçi istihdamı, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi gibi konularda bilgi verdi.


Vali Ramazan Sodan da SODES kapsamında Organize Sanayi Bölgesi'ne Çıraklık Eğitim Merkezi'nin kurulacağını, ayrıca TOKİ tarafından Organize Sanayi Bölgesi'ne geniş kapsamlı bir Endüstri Meslek Lisesi yapılacağını ifade etti.


Oran, ziyaretlerinden sonra ATSO'da düzenlenen toplantıya katıldı. Oran, burada yaptığı konuşmada da bölgedeki tekstilcilerin ihracata direk olarak açılabilmesi ve yabancı firmaların ürünleri daha kolay alabilmesi için mümessillik bürosunun kurulmasının önemli bir çalışma olacağını bildirdi.


Oran, Adıyaman'a Galatea Sourcing Ltd Şirketi'nin mümessillik temsilciliğinin kurulması için Sinan Ilgaz'ın yatırımcılarla görüşeceğini ve incelemelerde bulunacağını anlattı.


ATSO Başkanı Zafer Ersoy ise tekstilin Adıyaman'ın ana sektörü olduğunu ancak bir ayağının eksik olduğuna dikkati çekerek, mümessillik bürosunun açılmasıyla fabrikaların üretim kapasitelerinin yüzde 80'lere çıkacağını söyledi.


ATEKS Başkanı İsmet Açıkgöz de Adıyaman'da tekstilin ihracatıyla ilgili bir ofis açılmasının uzun yıllardır beklenen bir çalışma olduğuna vurgu yaptı.

zaman


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri