Galatasarayın Eski alışkanlığı

Cim-Bom, Elano'nun penaltı golüyle umutlansa da yenilgiden kurtulamadı, koltuğunu tehlikeye attı

Kırmızı-siyahlı ekip, lider karşısında kontrollü oynadı, kontrataklarla şans kovaladı. İlk yarının son dakikasında Koray Arslan ev sahibine skor avantajını sağladı, ikinci yarının başında farkı ikiye çıkardı. Cim-Bom, Elano'nun penaltı golüyle umutlansa da yenilgiden kurtulamadı, koltuğunu tehlikeye attı

Meğer yalancı baharmış herşey! Ne de kısa sürdü... Kasımpaşa maçındaki gol gösterisinin, aslında konuk ekibin riskli oyunundan kaynaklandığını göremedi Rijkaard ve öğrencileri. Oysa Eskişehir karşılaşmasının zor geçeceğini öngörmek için istatistiklere bakmak yeterliydi.
Son yıllarda kırmızı-siyahlılara karşı kazanamayan, ilk puan kayıplarını bu sezon yine Es-Es'e karşı kaybeden Aslan, dün sönük bir ruh haliyle ne yaptığını bilemeden oynadı, durdu. Böyle olunca da, hazin son kaçınılmazdı. Üstelik eksikleri olan, pozisyon bile bulamayan bir takıma karşı yediği iki golle yıkıldı ligin zirvesindeki Cim-Bom.
Defans hattının yanlışlarını söylemeye gerek yok. Neill ve Servet her zamanki gibi uyumsuz, Caner ise yine kendine oynadı. Orta alanda Mehmet Topal oyun kurmayı beceremedi. Yenilen ilk golde hatanın başlangıcında o vardı. Geçen haftadan farklı olarak 11'e yerleştirilen Elano'nun gitmesinden sonra M.City taraftarının neden bayram ettiği de bir kez daha ortaya çıktı. Çünkü sambacı agresif değil, sadece uzun top atıyor, mücadeleden kaçıyor. Keita ve Jo ise formsuz, isteksiz ve sadece idare eden görüntüdeydiler. Kaptan Arda ise bu oyuna isyan edip durdu. Bir Koray yetti lider Galatasaray'ı devirmek için. Anlaşılan milli maç arası çok şeyi değiştirmiş.
31. dakikada Elano'nun pasında Jo kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak yaptığı aşırtma vuruş üstten auta gitti. 37. dakikada Keita'nın sağ çaprazdan vuruşunda Ivesa kritik bir hamlede bulunarak topu çıkardı. 43. dakikada sarı-kırmızılı takımın defansının zincirleme hatası, Es-Es'e golü getirdi. Mehmet Topal'ın riskli pasında Servet'ten önce araya giren Koray sol ayağıyla plaseyi yolladı: 1-0.
46. dakikada Aslan daha ne olduğunu anlayamadan kalesinde golü gördü. Koray sarı-kırmızılı savunmanın içinden geçip kaleyi karşısına aldı ve düzgün bir şutla kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 2-0. 63'te Dos Santos'un ortasında Jo dokunamadı. Arkada bulunan Keita da tamamlayamadı.
71'de maça hareket getiren Dos Santos, Bülent Kocabey tarafından düşürüldü. Elano, Ivesa'yı terse yatırdı: 2-1.

MAÇIN ADAMI
KORAY ARSLAN
Ligin zirvesinde deprem etkisi yaratan sonucun başrolünde Koray Arslan vardı. İlk yarıda takipçiliğini ve fırsatçılığını konuşturan Koray, ikinci devrenin hemen başında yaptığı usta vuruşla takımına 3 puanı getirdi. Koray, attığı gollerin yanı sıra sarı-kırmızılı takımın sol kanadını da bitirdi.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri