Galatasaray’a tarihi cezalar

Spor dünyasının merakla beklediği kararlar dün açıklandı. Cemal Nalga'yı, cezalı olmasına rağmen Tufan Ersöz'ün formasıyla maça çıkaran Galatasaray ve olayın sorumluları basketbol tarihinin en ağır cezalarına çarptırıldı



Türkiye Basketbol Federasyonu, Galatasaray Cafe Crown oyuncusu Cemal Nalga'nın takım arkadaşının formasıyla oynatılarak, cezasının usulsüz olarak dolmuş gibi gösterildiğinin anlaşılmasıyla ortaya çıkan konuda kararını verdi.
TBF Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Galatasaray'ın ligdeki ilk 5 maçı ile Teknosa Türkiye Kupası'nda yaptığı maçlarda hükmen 20-0 skorla yenik ilan ederken, sarı-kırmızılı ekibin bu dönem içerisinde oynadığı resmi lig maçları sayısı kadar olan toplam 5 puanı, mevcut ve gelecekte kazanacağı puanlar dikkate alınarak silinmesine karar verdi.
Galatasaray, ligde OYAK Renault, Kepez Belediyesi, Erdemir, Banvit ve Fenerbahçe Ülker maçları, Teknosa Türkiye Kupası'ndaki Pınar Karşıyaka, Tofaş, Mersin Büyükşehir Belediyesi maçlarında, 20-0'lık sonuçlarla hükmen yenik sayıldı.
Bu kararların ardından Galatasaray, -4 puana gerilerken, Mersin B.Ş Belediyesi, Türkiye Kupası'nda 8'li finallere yükseldi.
TBF Disiplin Kurulu ise olayda kusurlu oldukları görülen, yönetici Yiğit Şardan, genel menajer Ali Türsan, teknik danışman Koray Mincinozlu, takım menajeri Mert Uyguç, coach Okan Çevik, yardımcısı Cengiz Karadağ, oyuncular Cemal Nalga ve Tufan Ersöz'e de hak mahrumiyeti ve para cezaları verdi. Galatasaray 2. Başkanı Mehmet Helvacı, cezalara itiraz edeceklerini açıkladı. Helvacı, “Hak ettiğimizin üzerinde ve talimatlara uygun olmayan cezalar var. Tahkim Kurulu'na itirazda bulunacağız. Hak ettiğimiz ölçüde cezalar verilseydi, asla itirazımız olmayacaktı” dedi.

Kinsey'e de 2 maç ceza
Disiplin Kurulu, Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan olaylı derbi için de kararlarını açıkladı. Salonda çıkan olaylar nedeniyle Galatasaray'a 4 maç seyircisiz oynama cezası verilirken, rakip takım taraftarına yumruk atan Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Terence Kinsey de 2 maça çıkmama cezasına çarptırıldı.


Takıma
Kupada 3 maç Ligde 5 maç HÜKMEN Ve -5 puan

İDARİ EKİBE
Ali Türsan-6 ay+5 bin TL
Koray Mincinozlu
2 yıl+5 bin TL
Mert Uyguç
2 yıl+10 bin TL


OYUNCULARA
Cemal Nalga
2 yıl+10 bin TL
Tufan Ersöz
4 ay+5 bin TL


YÖNETİME
Yiğit Şardan -
6 ay+10 bin TL
(GÖREVİNDEN
İSTİFA?ETMİŞTİ)

TEKNİK EKİBE
Okan Çevik
3 yıl+10 bin TL
Cengiz Karadağ
1 yıl+ 5 bin TL

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri