Galatasaray ve Bursa'nın Avrupa çekişmesi

Son haftaya 58 puanla 5. sırada ve 55 puanla 6. sırada giren Bursaspor, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne gitmek için mücadele veriyor.

Eğer Galatasaray önümüzdeki hafta sahasında Sivasspor ile berabere kalır veya rakibini yenerse, Büyükşehir Bld. - Bursaspor maçının sonucuna bakmaksızın Avrupa Ligi'ne gidecek.

Öte yandan Bursaspor rakibine yenilir veya rakibi ile berabere kalırsa; Galatasaray, Sivasspor'a mağlup olsa bile, sarı-kırmızılı takım Avrupa Ligi'ne gidecek.

FENERBAHÇE MAÇI CİMBOM'UN KADERİNİ BELİRLEYEBİLİR

Eğer Fenerbahçe son hafta deplasmanda Trabzonspor ile berabere kalır veya Trabzonspor'u yenerse, Galatasaray ile Bursaspor'un ikili averajları aynı olduğu için, iki takım arasındaki gol averajına bakılacak.

Galatasaray yenilir, Bursaspor ise rakibini yenerse; aradaki 7 farklı gol averajının kapatılıp kapatılmadığına bakılacak.

Örneğin Galatasaray 1-0 yenilse averajı +16 olacak. Bursaspor ise rakibini 7 farklı skorla yenmesi gerekecek.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY YENİLİR, BURSASPOR YENERSE; BURSASPOR AVRUPA LİGİ'NE GİDECEK

Öte yandan Fenerbahçe ve Galatasaray yenilir, Bursaspor ise rakibini yenerse bu 3 takım da 58'er puana gelecek.

Dolayısıyla bu 3 takım arasındaki 3'lü averaja bakılacak ve 3'lü averaja göre; Fenerbahçe 4., Bursaspor 5. ve Galatasaray ise 6. sırada yer alacak. Yani Bursaspor ve Fenerbahçe Avrupa Ligi'ne gidecek. Galatasaray önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılamayacak

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri