Füze sistemi 1 milyar dolar

Genelkurmay Başkanlığı bilgilendirme toplantısında bilgi veren İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak ...

Genelkurmay Başkanlığı bilgilendirme toplantısında bilgi veren İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak Türkiye'nin, uzun menzilli hava savunma füze sistemi projesinin maliyetinin 1 milyar dolar civarında olduğunu ve firmaların 13 Ekim'e kadar ihaleye yanıt vereceğini kaydetti. Gürak, “Biz 4 batarya tedarik edeceğiz. '7-8 milyar dolar' ifadeleri Türkiye açısından doğru değildir. ABD Savunma Bakanlığınca yapılan kongre bildiriminde, ihtiyaç 13 batarya belirtildiği için maliyet 7-8 milyar dolar ifade edilmiştir. Füzeler, belli bir ülkeye karşı değildir.”

Geylani'nin sözleri suç

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ise DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani'nin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki sözlerine ilişkin olarak, “Bize göre, 'suç ve suçluyu övme' suçu oluşmuştur. İlgili Cumhuriyet Savcılığı mutlaka bu konuda gerekeni yapıyor” dedi. Geylani, “Türkiye'nin huzurunu istemeyen üç bela var. Bunlar Başbuğ, Baykal ve Bahçeli'dir” demişti.

Temizöz'ün yeri değişmedi

Eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün görev yeri değişikliğine ilişkin soru üzerine Çubuklu, tutuklu ve hükümlülerin ya da açığa alınanların 926 sayılı Personel Kanunu kapsamında, atamaya tabii tutulacaklarına ilişkin bir hüküm bulunmadığını söyledi.

Hipnozla sorgulama yok

Kayseri'deki soruşturmada hipnozun sorgu yöntemi olarak kullanıldığı iddialarının hatırlatılması üzerine Çubuklu, “Böyle bir sorgulama yöntemi yok. Böyle bir sorgulama yöntemi iddiası var. Milli Savunma Bakanlığı inceleme, Savcılık soruşturma yapıyor” dedi.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri