Futbol yıldızlarına 'Türk takımı'

Ucuz fiyatlı tekstil pazarını Çin ve Hindistan'a bırakan Türk hazır giyimciler, lüks giyimde önemli başarılara imza atıyor.

Markalaşma atağına kalkan pek çok firma, Avrupa'da açtıkları mağazalarda dünya yıldızlarını bile giydirmeye başladı.



Bunlardan biri de yurtdışında Tween markasıyla tanınan Orka Group. Barcelona, Londra, Paris ve Berlin gibi Avrupa'nın moda merkezlerine yerleşen şirket, son olarak da İngiltere Premier Ligi'nde top koşturan ünlü futbolcuların tercihi oldu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Wayne Rooney, Thierry Henry, Frank Lampard, Ryan Giggs, Freddie Ljunberg ve Jose Mourinho gibi dünya yıldızlarının artık Tween'den giyindiğini söyledi. İngiltere'nin en beğenilen alternatif rock gruplarından Snow Patrol'un üyeleri de kıyafette Türk markalarını tercih ediyor.

Damat, Tween, ADV ve D'S markalarının sahibi Orka Group, Avrupa'dan sonra şimdi de rotasını Ortadoğu ve Uzakdoğu'ya çevirdi. Türk moda devi, yeni hedef olarak Mısır, Dubai, Irak, Hong Kong ve Ermenistan'ı seçti. Bu ülkelerde çok sayıda şube açıldı. Şirketin toplam 120 mağazası bulunuyor. Bunun 48'i yurtdışında. Orka'nın faaliyet gösterdiği ülkeler şöyle: İngiltere, Bahreyn, Beyaz Rusya, Arnavutluk, Belçika, Mısır, Almanya, Ürdün, Letonya, Umman, Filipinler, KKTC, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Kore, Güney Afrika, İspanya, Suriye, Avusturya, Azerbaycan, Gürcistan, Japonya, Kanada, Çin, Türkmenistan, Ukrayna, Makedonya, Bosna-Hersek, Slovenya, Sırbistan, Ermenistan, Hollanda, Kazakistan, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Nijerya.

Süleyman Orakçıoğlu, küresel krize rağmen hem Türkiye'de hem de yurtdışında pek çok yeni yatırım planladıklarını ifade ederken, "Yatırım yapmak dünyanın en kolay işi. Önemli olan işletmeyi kurmak değil, onu düzenli çalıştırmaktır." dedi. Avrupa'da Tween markasının yabancı rakipleriyle yarışacak seviyeye geldiğini belirten Orakçıoğlu, "Londra artık modanın merkezi konumunda. Biz buraya girmek için çok mücadele ettik. Sonunda kalitemizi onlara kabul ettirdik. Şimdi birçok başarılı futbolcu ve sanatçı ürünlerimizi giyiyor. Bu bizim için büyük bir gurur. Buralarda başarılı ve güçlü olmak için, öncelikle içeride güçlü olacaksınız." diye konuştu. Ekonomik krize de değinen Orakçıoğlu, fiyatları yüzde 20 indirerek satışlarını artırmayı başardıklarını bildirdi. Ayrıca bu dönemde işçi çıkarmadıklarını, tam tersine istihdamda yüzde 7'lik artış gerçekleştirdiklerini vurguladı. Küresel ekonomik krizde sadece bir mağazalarını kapattıklarını söyleyen ünlü tekstilci, bundan sonra haftada en az bir mağaza açmayı hedeflediklerini kaydetti. Devletin yatırımlara verdiği desteği mevcut işletmelere göstermediğini öne süren deneyimli işadamı, şu tespitte bulundu: "Krizi ilk önce İstanbul hissetti. Durumdan en fazla Denizli ve Bursa etkilendi. Ancak bunu en son hisseden Ankara oldu."

BAŞBAKAN, AÇTIĞI İŞLETMELERE 'UĞURLU' GELİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yatırımlara büyük önem verdiğini anlatan Süleyman Orakçıoğlu, "O, açtığı yerlere uğur getiriyor." ifadelerini kullandı. Orka Group'un Giresun'daki fabrikasını da Başbakan'ın açtığını hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı, Erdoğan'ın, açtığı birçok fabrikanın işleyişiyle ilgili daha sonra da işadamlarından sürekli bilgi aldığını söyledi. ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri